Βόλος: «Φώναζα βοήθεια, φοβάμαι να πάω σχολείο» – Συγκλονίζει ο 15χρονος που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από συμμαθητές του

Σε κατάσταση σοκ παραμένει ο 15χρονος μαθητής από τον Βόλο, ο οποίος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συμμαθητές του. Το παιδί περιέγραψε τα όσα έζησε, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «πόνεσα, άρχισα να φωνάζω βοήθεια».

«Είχαμε πάει με το σχολείο τριήμερη εκδρομή στα Γιάννενα. Το βράδυ της δεύτερης ημέρας κι ενώ είχαμε τελειώσει από το πρόγραμμα, επέστρεψα στο ξενοδοχείο που μέναμε. Ένιωθα αδιαθεσία. Είχα κάνει εμετό και πήγα στο δωμάτιό μου να κοιμηθώ. Κοιμόμουν και με ξύπνησαν. Ο ένας ήρθε πάνω από το κεφάλι μου και μου έκανε φάρσα ότι με ψάχνει η μητέρα μου στο τηλέφωνο, ο δεύτερος ήταν στο παράθυρο και κάπνιζε και ο τρίτος ήρθε ξάπλωσε από πίσω μου και μου έβαλε το δάχτυλο στον πρωκτό μου. Πόνεσα. Άρχισα να φωνάζω σε βοήθεια και αμέσως έφυγαν και οι τρεις από το δωμάτιο» είπε ο 15χρονος, μιλώντας στο taxydromos.gr.

«Φοβάμαι να ξαναπάω σχολείο»

Χθες, ο 15χρονος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των συμμαθητών του. «Φοβάμαι να ξαναπάω σχολείο. Δεν θέλω», είπε ο ίδιος δηλώνοντας ότι θα υποστεί και πάλι bullying επειδή… μίλησε. «Έτσι έγινε και την προηγούμενη φορά», είπε.

Σύμφωνα με τον μαθητή – θύμα των τελειόφοιτων μαθητών του Γυμνασίου, δεν ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε κακοποιητική συμπεριφορά από τους 15χρονους.

«Πριν 1,5 μήνα με είχαν χτυπήσει. Και όταν ενημέρωσα τον πατέρα μου κι εκείνος ήρθε στο σχολείο για να μιλήσει με καθηγητές, εκείνοι (οι μαθητές) με κορόιδευαν. Μιμούνταν τον τρόπο που μίλησε ο πατέρας μου, μου έλεγαν ότι “δεν μπορεί να μας κάνει τίποτα”», περιγράφει ο 15χρονος.

«Συμμορία» μέσα στο σχολείο

Οι τελειόφοιτοι φέρονται να έχουν συστήσει… «συμμορία» μέσα στο σχολείο μαζί με έξι ακόμη συμμαθητές τους, οι οποίοι εκδηλώνουν βίαιες συμπεριφορές σε βάρος μαθητών. «Έχουν αρχηγικές τάσεις, κάνουν μαγκιές, νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κουμάντο στο σχολείο χωρίς κανείς να τους πειράζει», καταγγέλλει ο πατέρας του 14χρονου.

Ο πατέρας του δηλώνει ότι δεν θα ξαναστείλει το παιδί του στο σχολείο. «Ας βρεθεί μία φόρμουλα να δώσει απλώς εξετάσεις για να μη χάσει τη χρονιά. Του χρόνου αυτοί (οι μαθητές φερόμενοι ως δράστες) φεύγουν και πάνε στο λύκειο. Τουλάχιστον να μην κινδυνεύει. Το παιδί νιώθει μόνιμη φοβία και ανασφάλεια», είπε στο taxydromos.gr.

«Μας έχει διαλύσει τη ζωή»

Μιλώντας στο ίδιο μέσο, ο πατέρας και η μητέρα του ανήλικου, ανέφεραν ότι τους έχουν διαλύσει τη ζωή. «Μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ να ζήσει άλλος γονιός κάτι τέτοιο. Μας έχει διαλύσει τη ζωή», έλεγε ο πατέρας, ο οποίος ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι βίωσε ο γιος του σε τρυφερή ηλικίας στη διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής.

«Μόνο η διευθύντρια έχει επικοινωνήσει μαζί μας, δηλώνοντας σοκαρισμένη. Μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της και ότι θα τιμωρηθούν όσοι έχουν ευθύνη», μετέφερε ο πατέρας.

Η μητέρα υποστηρίζει ότι για τη συμπεριφορά των παιδιών μεγάλη ευθύνη έχουν οι ίδιοι οι γονείς. «Είμαστε το μοναδικό γυμνάσιο χωρίς σύλλογο γονέων. Όταν επιχείρησα να συστήσω σύλλογο για να συζητάμε προβλήματα, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον. Από τους 180 γονείς δεν μπόρεσα ούτε 13 να πείσω για να δημιουργηθεί ένας σύλλογος», είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ