Γυναικοκτονία – Άγιοι Ανάργυροι: Καθυστερημένη αντίδραση από τον σκοπό «δείχνει» η ΕΔΕ – Το θρίλερ με την μεταγωγή του δολοφόνου της Κυριακής

Τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη δύο έρευνες για την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, εκ των οποίων, η μία αφορά τις πειθαρχικές ευθύνες των αστυνομικών και η δεύτερη τις ποινικές, τα πρώτα στοιχεία της ΕΔΕ βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, τα πρώτα στοιχεία, δείχνουν καθυστερημένη αντίδραση από τον σκοπό-φρουρό του ΑΤ.

Σημειώνεται πως όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται το μοιραίο βράδυ έχουν εξεταστεί από ψυχολόγο, την περασμένη Τετάρτη. Για την αξιωματικό υπηρεσίας και τον αστυνομικό στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, η ψυχολόγος πρότεινε να μην φέρουν οπλισμό λόγω ψυχολογικής φόρτισης.

Θρίλερ με τη μεταγωγή του δολοφόνου της Κυριακής – Με εντολή εισαγγελέα στο Τζάνειο από το Αττικό

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η νοσηλεία του δολοφόνου της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους. Ο 39χρονος δράστης, που νοσηλευόταν στο «Αττικόν» μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε στις φυλακές Κορυδαλλού, βγήκε σήμερα από τη ΜΕΘ και βρισκόταν σε απλό δωμάτιο. Οι γιατροί έκριναν ότι αφού μπορεί να μείνει εκτός ΜΕΘ, τότε μπορεί και να μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ωστόσο, από το ψυχιατρείο Κορυδαλλού αρνήθηκαν την νοσηλεία του, με το επιχείρημα ότι από την πραγματογνωμοσύνη που έχουν κάνει δύο ψυχίατροι δεν συντρέχει κάποιος λόγος ώστε ο 39χρονος να είναι τρόφιμος του νοσοκομείου.

Εν τέλει, αν και ήταν να μεταφερθεί αρχικά και πάλι στο Αττικόν, πριν από λίγη ώρα μεταφέρθηκε στο Τζάνειο, για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα, νοσηλεύεται, σε ειδικό χώρο, φρουρούμενος και απομονωμένος, όπου και θα παραμείνει για 3-4 ημέρες, σύμφωνα με το Mega.

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές και αιματολογικές εξετάσεις του 39χρονου γυναικοκτόνου

Αγχολυτικά φάρμακα αλλά και αλκοόλ, είχε καταναλώσει ο 39χρονος δράστης της δολοφονίας της Κυριακής, πριν από μία εβδομάδα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και αιματολογικών εξετάσεων που έγιναν στον γυναικοκτόνο, μετά το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews, στο αίμα του 39χρονου εντοπίστηκαν βενζοδιαζεπίνες σε συγκέντρωση 2857,1 mg/l με το όριο να είναι στα 200 mg. Σημειώνεται ότι οι βενζοδιαζεπίνες χρησιμοποιούνται συνήθως στα αγχολυτικά φάρμακα και στα φάρμακα που βοηθούν στον ύπνο.

Παράλληλα, από τα αποτελέσματα των αιματολογικών προκύπτει ότι η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα του 39χρονου, ήταν: 1,10 mg/l. Σημειώνεται ότι για όσους οδηγούν μηχανάκι (όπως ο 39χρονος) το όριο είναι στα 0,20 – 0,80 mg/l.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, οι βενζοδιαζεπίνες σε συνδυασμό με το αλκοόλ ενεργούν κατασταλτικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ