Βόλος: Είδε τα μηνύματα και τον σκότωσε – Πώς ο 50χρονος έφτασε στη δολοφονία του κουνιάδου του που βίαζε την κόρη του

Στα σκοτεινά σημεία της δολοφονίας στον Βόλο θα προσπαθήσουν να ρίξουν φως οι αστυνομικές Αρχές. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Realnews, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι έρευνες για τον 33χρονο στον Βόλο, ο οποίος φέρεται ότι βίαζε και εκβίαζε επί μακρόν την ανιψιά του, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί από τον γαμπρό του και πατέρα της 18χρονης σήμερα κοπέλας.

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΝΑΝΟΥ – Πηγή: Realnews

Η πλευρά του 50χρονου δράστη ισχυρίζεται πως πριν από τη δολοφονία ο πατέρας της κοπέλας είχε επικοινωνήσει με δικηγόρο και ετοιμαζόταν να καταθέσει μηνύσεις εναντίον του κουνιάδου του. Όταν, όμως, είδε με τα μάτια του και τα μηνύματα που φέρεται να έστελνε ο 33χρονος στη 18χρονη, τότε δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του.

Παράλληλα, η πλευρά του δράστη ζήτησε από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση να εντοπιστούν και να κατασχεθούν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο του θύματος. Επίσης, ζητήθηκε η έρευνα να επεκταθεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του θύματος και στις εφαρμογές επικοινωνίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 33χρονος προέβαινε σε παρόμοιες πράξεις και σε άλλα κορίτσια. Ένας από τους λόγους για τον οποίο τέθηκε αυτό το αίτημα από την πλευρά του δράστη είναι πως αν και το θύμα ήταν άνεργος εντούτοις φαίνεται ότι δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Το γεγονός αυτό δημιουργεί υποψίες ότι η ίδια ιστορία με την 18χρονη μπορεί να επαναλαμβανόταν με άλλα θύματα τα οποία ο 33χρονος ενδέχεται να εκβίαζε με την απειλή διαπόμπευσής τους.

Ο 50χρονος δράστης του φονικού έμαθε πριν από λίγες ημέρες για τη σεξουαλική κακοποίηση που υφίστατο η κόρη του από τα εννέα της χρόνια και τον οικονομικό εκβιασμό που ακολούθησε από τον 33χρονο ότι θα δημοσιοποιήσει βίντεο και φωτογραφίες από τους βιασμούς. Αρχικά, η 18χρονη αρνούνταν να αποκαλύψει το όνομα του κακοποιητή της. Ωστόσο, μετά από πιέσεις αποκάλυψε το όνομα του δράστη αποκαλύπτοντας, μάλιστα, και απειλητικά μηνύματα που της είχε στείλει. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σειρά μηνυμάτων, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με τα οποία το θύμα ζητά χρήματα από την κοπέλα. Τα περισσότερα από τα μηνύματα συνοδεύονται και από την απειλή ότι ο 33χρονος θα δημοσιοποιούσε το υλικό που είχε στην κατοχή του από τις αποτρόπαιες πράξεις εις βάρος της, εάν δεν ελάμβανε τα χρήματα που ζητούσε.

Στο κινητό της 18χρονης, μάλιστα, φαίνεται ότι υπάρχουν κάποια από τα επίμαχα βίντεο, αλλά και φωτογραφίες με σκηνές από τους βιασμούς. Για τον λόγο αυτόν η συσκευή του τηλεφώνου της έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ανάλυση και ανάκτηση κάποιων δεδομένων. Με βάση τα όσα κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα, ο 33χρονος ξεκίνησε να ασελγεί εις βάρος της όταν εκείνη ήταν εννέα ετών. Αρχικά, εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονιών της, όταν αυτοί εργάζονταν. Η λεκτική παρενόχληση έγινε θώπευση και στη συνέχεια ακολούθησαν οι βιασμοί. Ο 33χρονος φέρεται ότι βίασε το ανήλικο κορίτσι τρεις με τέσσερις φορές από την ηλικία των 12 έως 14 ετών, βιντεοσκοπώντας τις πράξεις του. Υπό το καθεστώς του φόβου, για αρκετά χρόνια, η νεαρή κοπέλα δεν μιλούσε και μόνο στις αδελφές της είχε εκμυστηρευτεί την απέχθειά της απέναντι στον 33χρονο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τις τραγικές λεπτομέρειες.

Η αποκάλυψη

Το τελευταίο διάστημα, όμως, που η κοπέλα σπούδαζε στα Ιωάννινα, το θύμα είχε επανέλθει και την εκβίαζε να του δώσει χρήματα. Όπως φέρεται να δηλώνει στην κατάθεσή του ο πατέρας της κοπέλας, μετά τη δολοφονία του 33χρονου: «Το τελευταίο διάστημα που η κόρη μου σπούδαζε, ζητούσε να της στέλνω χρήματα. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά όταν ο σπιτονοικοκύρης του διαμερίσματος όπου μένει με πήρε τηλέφωνο ότι του χρωστούσε ενοίκια, ενώ εγώ και η μητέρα της στέλναμε κανονικά τα χρήματα. Όταν μίλησα με το παιδί για να δω τι συμβαίνει, άρχισε να κλαίει και να μου λέει όλα όσα ζούσε με τον 33χρονο που τη βίαζε και τα βίντεο που είχε και την εκβίαζε και της έπαιρνε τα λεφτά».

Τότε ο πατέρας της 18χρονης θόλωσε και κανόνισε συνάντηση με τον 33χρονο στην περιοχή Αστέρια της Αγριάς, επικαλούμενος βλάβη στο αυτοκίνητό του. Οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν και ο 50χρονος, αφού τον χτύπησε στο κεφάλι, πιθανότατα με το κυνηγετικό όπλο που είχε στην κατοχή του, στη συνέχεια τον τραυμάτισε θανάσιμα. Μετά την πράξη του παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Βόλου και συνελήφθη.

Ο 50χρονος, όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος του Μιχάλης Βασιλικός, δεν αποδέχεται την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. «Ο πατέρας και η κόρη ήρθαν στο γραφείο μου τη Δευτέρα προκειμένου να συζητήσουμε την έκβαση του θέματος, πριν μάθει ο πατέρας ποιος είναι ο βιαστής. Μετά από συνεχείς πιέσεις, την Τρίτη το πρωί, η 18χρονη έδειξε τα μηνύματα στον πατέρα της και τότε έμαθε ότι ο βιαστής και εκβιαστής ήταν ο κουνιάδος του. Με τη λέξη ”τακτοποίηση” δεν εννοούσε ότι θα του αφαιρέσει τη ζωή», δήλωσε ο Μ. Βασιλικός, αναφερόμενος στη φράση «θα το τακτοποιήσω εγώ» που φέρεται ότι είπε ο πατέρας όταν έμαθε ότι ο κουνιάδος του βίαζε την κόρη του. Ο 50χρονος συλληφθείς ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ