Βόλος: Χτύπησε τον γείτονά του με μαχαίρι στο πρόσωπο

Επιτέθηκε σε γείτονές του, πατέρα και γιο 60 και 33 ετών αντίστοιχα, χτυπώντας τον νεαρό με μαχαίρι και σουγιά στο πρόσωπο, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο στην περιοχή της Αγιάς στον Βόλο.

Πρόκειται για 41χρονο ο οποίος κάθισε στη Δευτέρα στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για απλή σωματική βλάβη, για οπλοφορία και οπλοχρησία, όπως και για παράνομη απειλή βίας.

Τελικά το Δικαστήριο μετέτρεψε τη βασική κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, κρίνοντάς τον, ωστόσο, ένοχο για τις παραπάνω πράξεις.

Δεν του αναγνωρίστηκε παράλληλα κανένα από τα τέσσερα ελαφρυντικά που ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης (ειλικρινούς μεταμέλειας, το ότι στην πράξη του ωθήθηκε από μη ταπεινά αίτια ή υπό την επίδραση σοβαρής απειλής. Το ότι στην πράξη του ωθήθηκε από ανάρμοστη συμπεριφορά του παθόντος ή παρασύρθηκε από οργή ή βίαιη θλίψη που του προκάλεσε άδικη εναντίον του πράξη. Το ότι επέδειξε ειλικρινή μετάνοια και επιδίωξε να άρει ή να μειώσει τις συνέπειες της πράξης του, το ότι συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη).

Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 10 μηνών και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, με την επιβολή, όμως, δύο περιοριστικών όρων. Δηλαδή της εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης να πλησιάζει τον 60χρονο και τον 33χρονο σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων.

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο δράστης

Ο δράστης στην απολογία του υποστήριξε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, e-thessalia.gr, πως ουδέποτε απείλησε πατέρα και γιο και μάλιστα ισχυρίστηκε πως δέχθηκε απειλές από τους γείτονές του, με αποτέλεσμα να αμυνθεί.

Ο εισαγγελέας στην πρότασή του ζήτησε την ενοχή του 41χρονου για όλες τις κατηγορίες, ενώ πρότεινε να απορριφθούν τέσσερα ελαφρυντικά που ζήτησε να του αναγνωριστούν ο συνήγορός του, καθώς ο άνδρας προκάλεσε το επεισόδιο και δεν έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια. Επίσης η συγγνώμη που ζήτησε από τα θύματά του ήταν φαινομενική, γιατί εξακολουθούσε να ισχυρίζεται πως οι αντίδικοί του τον προκάλεσαν.

Όλα έγιναν στις 22 Απριλίου 2021, στις 20.00, όταν ο κατηγορούμενος, θεωρώντας ότι ο παθών έχει πετάξει στα όρια του σπιτιού του δύο άδεια πακέτα τσιγάρων, πήγε στην αυλή του 60χρονου γείτονά του, τον απείλησε λέγοντάς του ότι θα τον «καθαρίσει» και του βάλει στον κ… τα πακέτα και τον γρονθοκόπησε.

Τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο στο έδαφος και έφυγε. Στις 20.15 στο σπίτι έφτασε ο 33χρονος γιος του άνδρα που είχε χτυπήσει ο κατηγορούμενος, είδε τον πατέρα του να αιμορραγεί και πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από τον 41χρονο κατηγορούμενο. Εκεί ο κατηγορούμενος τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει, του επιτέθηκε με μαχαίρι και σουγιά και τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Τότε ο 32χρονος συνεπλάκη με τον 41χρονο και αφού κατάφερε να τον αφοπλίσει, τον ακινητοποίησε και κάλεσε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ