ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο: Μετανάστες στον Έβρο ψάχνουν πέρασμα για την Ελλάδα – BINTEO

Σε αυξημένη επιφυλακή είναι οι αρχές στον Έβρο για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, οι οποίες έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Η πτώση της στάθμης του ποταμού νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά φέτος, λόγω των καιρικών συνθηκών, έχει ως αποτέλεσμα οι διακινητές να βρίσκουν νέες διαδρομές.

Σε φωτογραφίες ντοκουμέντο που αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1 φαίνονται μετανάστες να περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου. Στη συνέχεια αλλάζουν τα βρεγμένα ρούχα και παπούτσια, τα οποία εγκαταλείπουν στην περιοχή, και -ακολουθώντας ίχνη αυτοκινήτων- κατευθύνονται προς τα χωριά της μεθορίου.

Λόγω των καιρικών συνθηκών, φέτος η στάθμη του νερού έχει πέσει πολύ νωρίτερα από ότι συνήθως. Αυτό εκμεταλλεύονται και οι δουλέμποροι που μεταφέρουν έναντι αδράς αμοιβής τους μετανάστες στο φυσικό σύνορο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα καταγράφεται έντονη κινητικότητα.

Έβρος Μετανάστες

Έβρος Μετανάστες

Οι αυξημένες περιπολίες του Στρατού, των συνοριοφυλάκων και των στελεχών της Frontex, οι θερμικές κάμερες, τα φωτεινά και τα ηχητικά σήματα αποτρέπουν αρκετούς μετανάστες, που αναζητούν άλλα μονοπάτια, ακόμα και μέσα από το τριεθνές, περνώντας από την Τουρκία στην Βουλγαρία και από εκεί στην Ελλάδα.

Έξω από τον οικισμό του “Κριού” βρέθηκαν ρούχα και σακίδια, τα οποία μαρτυρούν την παρουσία μεταναστών στην περιοχή. «Κάποια ημέρα μπορεί να είναι 500 ή 600 άτομα και άλλη ημέρα 100. Αυτά γίνονται με την παρότρυνση του τουρκικού στρατού. Αυτοί τους φέρνουν στα σύνορα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καστανέων, κ. Σταύρος Ζαμαλίδης.

Σε επιφυλακή και το Λιμενικό

Σε επιφυλακή και συνεχή επαγρύπνηση βρίσκονται και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο, όχι μόνο στο βορειοανατολικό τμήμα του, αλλά και στα νησιά όπου δεν παρατηρείται μέχρι στιγμής έντονο πρόβλημα. «Η ελληνική ακτοφυλακή είναι επί ποδός, είναι σε επιφυλακή σε όλο το Αιγαίο γιατί άρχισαν και πάλι τα δύσκολα» τόνισε ο Δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αποτραπεί εκατοντάδες μετανάστες που από τα παράλια της Τουρκίας επιχείρησαν να περάσουν με βάρκες στην Ελλάδα.

ΒΙΝΤΕΟ Ντοκουμέντο: Μετανάστες στον Έβρο ψάχνουν πέρασμα για την Ελλάδα

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την άφιξη μεταναστευτικών ροών έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΑΝΤ1. Πρόκειται για βίντεο το οποίο τραβήχτηκε πριν από λίγα 24ωρα στην περιοχή του Τυχερού. Στα πλάνα φαίνεται μία ομάδα μεταναστών (πάνω από 25 άτομα), η οποία βρίσκεται κοντά στις όχθες του Έβρου, αναζητώντας πέρασμα για την Ελλάδα.

Οι διακινητές έχουν “χαράξει” περάσματα για να μεταφέρουν μετανάστες στην Ελλάδα ακόμα και στο Δέλτα του Έβρου που είναι ένα από τα δύσβατα σημεία της περιοχής, καθώς έχει πολλές διακλαδώσεις και νησίδες.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.