«Μπούνγκα Μπούνγκα»: Οι εισαγγελικές Αρχές ζητούν την καταδίκη Μπερλουσκόνι

Την καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Μπούνγκα Μπούνγκα» ζήτησαν οι εισαγγελικές Αρχές στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελείς του Μιλάνου ζήτησαν την καταδίκη του πρώην πρωθυπουργού σε έξι χρόνια κάθειρξης, στην τρίτη, κατά σειρά δίκη, για την υπόθεση των περιβόητων πάρτι «Μπούνγκα Μπούνγκα».

Εκτός από τον Μπερλουσκόνι, οι εισαγγελείς ζήτησαν την καταδίκη του δημοσιογράφου Κάρλο Ροσέλα σε δυο χρόνια φυλάκισης και μέχρι πέντε χρόνια φυλάκισης για είκοσι κοπέλες, οι οποίες πήραν μέρος σε πάρτι που οργάνωνε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι Ρούμπι

Σύμφωνα με την εισαγγελία της ιταλικής συμπρωτεύουσας, οι συγκεκριμένες κοπέλες δωροδοκήθηκαν από τον Ιταλό μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργό, με στόχο να ψευδομαρτυρήσουν και να μην αποκαλύψουν τι ακριβώς συνέβαινε στα πάρτι που οργάνωσε στη βίλα του, έξω από το Μιλάνο. Παράλληλα, στα αιτήματα των εισαγγελέων συμπεριλαμβάνεται και η κατάσχεση 10 εκατομμυρίων ευρώ από τους λογαριασμούς του «Καβαλιέρε».

Σε ό,τι αφορά την τριαντάχρονη, σήμερα, Καρίμα Ελ Μαχρούγκ (η οποία θεωρείται κύριο πρόσωπο της υπόθεσης «Μπούνγκα Μπούνγκα») οι εισαγγελείς του Μιλάνου έχουν ζητήσει να καταδικαστεί σε πέντε χρόνια κάθειρξης, για δωροληψία και ψευδομαρτυρία. Κρίνουν ότι ξόδευε χωρίς κανένα όριο, χρήματα που της διέθετε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, ενώ προσθέτουν ότι οι υπόλοιπες κοπέλες λάμβαναν 2.500 ευρώ τον μήνα -συν δωρεάν διαμερίσματα για τη διαμονή τους- προκειμένου να εξασφαλιστεί η σιωπή τους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι επιμένουν ότι ο πελάτης τους είναι αθώος και ότι δεν έχει διαπράξει κανένα, απολύτως αδίκημα. Η τελική ετυμηγορία των δικαστών αναμένεται, πιθανότατα, να δημοσιοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Πηγή φωτό: Ansa

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.