Βίλια: Πυροσβέστης δίνει μάχη για να αποφύγει τις φλόγες – Συγκλονιστικό βίντεο

Η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στα Βίλια μαίνεται για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεσή της. Μάχη με τις φλόγες δίνουν τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στο παρακάτω βίντεο από την κορυφογραμμή στο όρος Πατέρα. Πυροσβέστες περνούν μέσα από πυκνά κλαδιά προκειμένου να μην τους προλάβουν οι φλόγες.

“Δείτε από πού πρέπει να περάσουμε για να φτάσουμε γιατί θα μας κάψει” ακούγεται να λέει ο πυροσβέστης σε μια δραματική περιγραφή της κατάστασης.

“Είναι πολύ δύσβατο το σημείο και κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να φτάνουμε την πυρκαγιά και να την σβήσουμε με κίνδυνο να μας κυκλώσει και μας κάψει. Κάνουμε τα πάντα… Θέλουμε να μάθει ο ο κόσμος για τις δυσκολίες που συναντάμε μέσα στα δάση, ότι δεν είναι όλα εύκολα για να φτάσουμε να σβήσουμε μια πυρκαγιά μέσα σε ένα συμπαγές δάσος. Ανεβαίνουμε με τα πόδια υψόμετρα μέσα σε συμπαγή δάση, ενώνοντας σωλήνα – σωλήνα μέχρι να φτάσουμε την εστία” αναφέρει ο ίδιος στο enikos.gr.

Στο βίντεο φαίνονται τα πυροσβεστική να πλησιάζουν το μέτωπο:

Οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα είναι ακριβείας στην προσπάθεια να οριοθετηθεί η φωτιά στο πυκνό δάσος. Οι πυροσβέστες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο.

Φωτογραφίες από τη μάχη στα Βίλια

Πυροσβεστική στα Βίλια

Φωτιά στα Βίλια

Βίλια

φωτιά στα βίλια

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στα Βίλια

Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση στην πυρκαγιά της Δυτικής Αττικής σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, καθώς δεν υπάρχουν πλέον ιδιαίτερα προβλήματα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε όλη την περίμετρο. Παράλληλα, επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα για διαβροχή.

Το νότιο τμήμα έχει ελεγχθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του, ενώ γίνονται και ενέργειες σε όλα τα σημεία όπου εκδηλώνονται καπνοί, όπως στην Αγία Τρίαδα, το Καντήλι και την Καστανάβα.

Στο πλαίσιο της επιτήρησης και φύλαξης της πυρκαγιάς έχουν ενεργοποιηθεί και τα drone της Πυροσβεστικής που πετούν συνεχώς και δίνουν εικόνα από κάθε σημείο. Συνολικά, επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Για τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ