Βίκυ Σταμάτη: Η ποινή της για την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο

Της Άννας Κανδύλη

Με τη μέγιστη προβλεπόμενη ποινή της φυλάκισης ενός έτους, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την Βίκυ Σταμάτη για την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο τον Απρίλιο του 2015.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη και την πρώην εργαζόμενη του ιδρύματος που τη βοήθησε να υλοποιήσει το σχέδιο της και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Αντιθέτως , με την απόφασή του έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων που φρουρούσαν τη σύζυγό του Άκη Τσοχατζόπουλου και κατηγορούνταν για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους που οδήγησε στην απελευθέρωσή της.

Εισαγγελέας: Μετέτρεψε μια υπηρεσία σε υπηρετικό προσωπικό

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας μίλησε για «ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που σχεδιάστηκε επιμελώς και εκτελέστηκε επιμελώς από την κυρία Σταμάτη… Σαφώς επρόκειτο για μια μητέρα που στερήθηκε το παιδί της, πρόκειται για μια γυναίκα που ζούσε με πολυτέλεια και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον όμως έκανε δύσκολη τη ζωή όσων εργαζομένων βρέθηκαν δίπλα της όπως κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες ενώ παρέσυρε και ενέπλεξε και αλλά άτομα».

Όπως τόνισε η εισαγγελική λειτουργός «όλα έγιναν για την κυρία Σταμάτη…Νομίζω πρέπει να της επιβληθεί η μέγιστη ποινή φυλάκισης 1 έτους όχι από εκδικητικότητα αλλά επειδή ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο σύστημα και μετέτρεψε μια υπηρεσία σε υπηρετικό προσωπικό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ