ΒΙΝΤΕΟ-Πλημμύρισε η Ξάνθη

ΒΙΝΤΕΟ-Πλημμύρισε η Ξάνθη 

Καταρρακτώδης βροχή έπληξε την περιοχή της Ξάνθης το βράδυ της Τρίτης με το πρώτο φως της ημέρας να βρίσκει πλημμυρισμένα σπίτια, αποθήκες, δρόμους και αγροτικά κανάλια στην περιοχή και το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να παίρνει φωτιά!

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Thrakitoday.com, η βροχή εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9.00 και μέσα σε λίγη ώρα μετετράπη σε καταρρακτώδης, καταστρέφοντας τις εκδηλώσεις που ήταν σε εξέλιξη στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης, με τους πολίτες να τρέχουν να προφυλαχθούν.

Η βροχόπτωση συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι. Σε κάποιες μάλιστα συνοικίες η στάθμη του νερού άρχιζε να ανεβαίνει επικίνδυνα με αποτέλεσμα ακόμη και τον εγκλωβισμό Ι.Χ. αυτοκινήτων τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα.

“Έσπασε” το τηλεφωνικό κέντρο

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης πήρε στην κυριολεξία φωτιά από τις 12.30 και έπειτα, καθώς δέχθηκε πάνω από 30 κλήσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, προχωρώντας στην άντληση υδάτων από 16 κατοικίες που είχαν πλημμυρίσει τόσο στην Ξάνθη όσο και στα Κιμμέρια. Στις 9.00 το πρωί της Τετάρτης 4 συνεργεία της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο συνέχιζε να δέχεται κλήσεις.

Προβλήματα στα πεδινά

Στον κάμπο της Ξάνθης αγροτικά κανάλια τα οποία δεν είχαν καθαριστεί εγκαίρως και αποτελεσματικά πλημμύρισαν, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και με καλλιεργήσιμες εκτάσεις χωρίς μέχρι στιγμής να είναι εφικτό το να προσδιοριστεί επακριβώς το μέγεθος της καταστροφής.

Στην ορεινή περιοχή παρατηρήθηκαν μικρής έκτασης κατολισθήσεις ενώ ανέβηκε η στάθμη του ποταμού Κόσυνθου, που διασχίζει την πόλη, χωρίς ωστόσο να προκληθούν καταστροφές.

Δείτε το βίντεο από το Thrakitoday.com

 

Κυκλοφοριακό κομφούζιο

Η ξαφνική νεροποντή, αν και είχε προβλεφθεί από τα μετεωρολογικά δελτία, έπιασε στον… δρόμο δεκάδες πολίτες στην Ξάνθη, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να επιβιβαστούν στα οχήματά τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους δημιούργησαν ένα μικρό κυκλοφοριακό κομφούζιο για λίγη ώρα μέσα στους δρόμους της πόλης τη νύχτα της Τρίτη.

ΠΗΓΗ: Thrakitoday.com

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Η πρόγνωση του καιρού-Πότε εξασθενούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ