ΒΙΝΤΕΟ-Εικόνες από το βυθισμένο πλοίο

ΒΙΝΤΕΟ-Εικόνες από το βυθισμένο πλοίο

Σε μεγάλη περιπέτεια με άγνωστη έκβαση μπήκε, από χθες το μεσημέρι, το νησί της Ρόδου με τη βύθιση του φορτηγού πλοίου Nour m, το οποίο είχε τεθεί σε περιορισμό, από τις 8 Νοεμβρίου, από τις ελληνικές αρχές, επειδή μετέφερε ουκρανικά πυρομαχικά και το οποίο βυθίστηκε, εξαιτίας ανευθυνότητας και ανικανότητας των τοπικών και όχι μόνο αρχών χθες το μεσημέρι.

Το πλοίο, μαζί με δεκάδες κοντέινερς, βρίσκεται, μετά από την κακοκαιρία που το τσάκισε, στον προβλήτα της Ακαντιάς μισοβυθισμένο. Κάποιοι δεν είχαν φροντίσει να πάρουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.

Αυτή η υπόθεση, όπως εκτιμάται, θα κοστίσει για το πιο τουριστικό λιμάνι της χώρας μας, τη Ρόδο, εξαιρετικά ακριβά, καθώς αχρηστεύθηκε το πιο λειτουργικό κομμάτι του νέου λιμανιού.

Σε ό,τι αφορά στη θαλάσσια ρύπανση, η περιοχή μυρίζει ήδη πετρέλαιο και η κατάσταση δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε περιβαλλοντικό πλήγμα για το νησί.

Όλα αυτά τα οποία οφείλονται σε επιπολαιότητα πολλών τοπικών και όχι μόνο παραγόντων και εκπροσώπων αρχών που καθίστανται πλέον επικίνδυνοι για τον τόπο, προκαλούν, εκτός από θλίψη και προβληματισμό και μεγάλη οργή στην τοπική κοινωνία.

Ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός για τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

Πηγή: rodiaki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ