ΒΙΝΤΕΟ-Δώδεκα οι νεκροί από την τραγωδία στη Λευκάδα

ΒΙΝΤΕΟ-Δώδεκα οι νεκροί από την τραγωδία στη Λευκάδα

Δώδεκα παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, έχουν ανασυρθεί νεκροί από τη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος, απέναντι από τη Λευκάδα, όπου συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμενικού, με δύτη, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων. 

Σύμφωνα με την ελληνική ακτοφυλακή του Λιμενικού σώματος, σκάφος που μετέφερε άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών, βρέθηκε αναποδογυρισμένο στη θαλάσσια περιοχή. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι θα μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους στα νοσοκομεία της Πρέβεζας και της Λευκάδας (διαβάστε εδώ την προηγούμενη ανάρτηση).

Το λιμενικό ειδοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες ειδοποίησε μέσω κινητού τηλεφώνου ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Κλεμμένο το σκάφος

Νεότερες  πληροφορίες του cityvoice.gr, αναφέρουν ότι το σκάφος 8μ. στο οποίο επέβαιναν οι 27 συνολικά αλλοδαποί, είχε κλαπεί από την Πάλαιρο και ανήκε σε Αγρινιώτη. Οι επιβαίνοντες είχαν καταγωγή από την Συρία, και διακινητές τους ήταν δύο Αιγύπτιοι και ένας Έλληνας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν επιχειρήσει και πριν από λίγες ημέρες να κλέψουν σκάφος από την περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μετανάστες ειδοποίησαν την αστυνομία ότι βρίσκονται σε κίνδυνο, και στο σημείο έσπευσε δύναμη του Λιμενικού Σώματος, όπου εντόπισε αναποδογυρισμένο το μικρό σκάφος.

Δεκαπέντε παράνομοι μετανάστες είχαν καταφέρει να βγουν σώοι στην παραλία της περιοχής, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ανάμεσα στα 12 θύματα βρίσκονται και τέσσερα ανήλικα παιδιά 4-5 ετών.

ΒΙΝΤΕΟ- Δήμαρχος Λευκάδας: Οι έρευνες συνεχίζονται

Ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Αραβανής, μίλησε στη Δημόσια Τηλεόραση για το ναυάγιο με μετανάστες που συνέβη στη θαλάσσια περιοχή  γύρω από τη Λευκάδα. Όπως είπε, ο καιρός στην περιοχή είναι καλός κι έτσι διευκολύνεται το έργο του Λιμενικού σώματος που συνεχίζει τις έρευνες για εξεύρεση αγνοουμένων.

Έως τώρα, τα θύματα ανέρχονται σε 12, ανάμεσά τους και 4 παιδιά, ενώ 15 μετανάστες βρίσκονται σώοι στη στεριά και θα εξετασθούν από γιατρούς στα νοσοκομεία της Λευκάδας και της Πρέβεζας.

Δείτε το βίντεο από τη ΔΤ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ