Βιασμός ανήλικης από τον πατριό της στην Θεσσαλονίκη: «Δεν έλεγα τίποτα για να μην καταλήξω στο ίδρυμα»

Άγνωστες λεπτομέρειες από την υπόθεση βιασμού μίας ανήλικης από τον πατριό της παρουσιάζει σήμερα το enikos.gr. Το μαρτύριο της ανήλικης ξεκίνησε το 2020, όταν ο σύντροφος της μητέρας της άρχισε να την προσεγγίζει με άσεμνο τρόπο μέσα στο σπίτι. Ο άνδρας κατηγορήθηκε για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για κατάχρηση ανηλίκου.

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τις 14 Μαρτίου του 2022 ο κατηγορούμενος προέβαινε σε ασελγείς πράξεις κατ΄εξακολούθηση παρά την θέλησή της, απειλώντας την ότι σε περίπτωση που αποκάλυπτε τα όσα συνέβαιναν θα χώριζε την μητέρα της», ανέφερε χαρακτηριστικά η δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι αστυνομικοί, η υπόθεση αποκαλύφθηκε από μία καθηγήτρια της ανήλικης. «Περί τον Ιανουάριο του 2022 κατά τη διάρκεια σχολικού μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων, το οποίο διδάσκεται υποχρεωτικά σε όλα τα Γυμνάσια, αναφερόμενη η εν θέματι ενότητα στην σεξουαλική κακοποίηση μετά την αναφορά της καθηγήτριας σε θέματα βιασμού, η παθούσα την πλησίασε και της ανέφερε ότι “κυρία αυτά που μας λέτε δεν είναι σωστά”. Κατά τον διάλογο ανάμεσα στην καθηγήτρια και την παθούσα, την οποία χαρακτήρισε συναισθηματικά φορτισμένη, συνήγαγε το συμπέρασμα ότι αφορά πιθανό περιστατικό θύματος σεξουαλικής κακοποίησης και ενημέρωσε άμεσα τον διευθυντή του Γυμνασίου», σημειώνεται μεταξύ άλλων στη δικογραφία της υπόθεσης.

Τελικά, οι αστυνομικοί που κινήθηκαν αστραπιαία, πήραν κατάθεση από την ανήλικη, η οποία «εκμυστηρεύτηκε πως ο πατριός της την βίαζε για δύο χρόνια. Ανέφερε ότι φοβάται να μιλήσει, διότι ανησυχεί ότι θα καταλήξει σε ίδρυμα αν πάθει κάτι η μητέρα της, η οποία είναι άρρωστη.

Η ανήλικη περιέγραψε πως η μητέρα της ήταν άρρωστη και ο πατριός της της είπε πως δεν μπορούσε να του καλύψει τις σεξουαλικές του ανάγκες. Σύμφωνα με την περιγραφή του άτυχου παιδιού ο πατριός της ασέλγησε σε βάρος της αρκετές φορές και της έλεγε «αυτό δεν το λέμε πουθενά».

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε πως «δεν έχω ψυχολογικά προβλήματα ρε παιδιά. Δεν είμαι παιδεραστής να κυνηγάω παιδάκια. Με την… ζω δέκα χρόνια έχω σχέση με την μαμά της. Τον τελευταίο καιρό μιλούσα μαζί της και για σεξουαλικά πράγματα. Πριν από ένα χρόνο για πρώτη φορά πήγα να την ξυπνήσω για να την πάω σχολείο», είπε ο κατηγορούμενος, ο οποίος παραδέχτηκε πως είχε σεξουαλική επαφή με την ανήλικη, αλλά τόνισε ότι «ποτέ δεν την πίεσα αλλά έγινε».

Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε για την πράξη του βιασμού, αλλά καταδικάστηκε σε αρκετά χρόνια κάθειρξη για την κατάχρηση ανηλίκου. «Ο εντολέας μας ορθώς αθωώθηκε για την πράξη του βιασμού, καθότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο Ποινικός Κώδικας, ώστε να μπορεί να θεμελιωθεί νομικά καταδίκη για το συγκεκριμένο αδίκημα. Αθωώθηκε επίσης και για την πράξη της ενδοοικογενειακής απειλής, καθώς όπως αποδείχτηκε από το σύνολο των μαρτύρων, ουδέποτε τέλεσε το συγκεκριμένο αδίκημα», δήλωσε στο enikos.gr, ο δικηγόρος, Αντώνης Καραγιάννης.

Ο δικηγόρος, Αντώνης Καραγιάννης
Ο δικηγόρος, Αντώνης Καραγιάννης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ