Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Στην Ελβετία οι τοξικολογικές εξετάσεις – Ο λόγος που εστάλησαν και στο εξωτερικό

Στην Ελβετία εστάλησαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης, Γεωργίας Μπίκα, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, ο λόγος που εστάλησαν οι εξετάσεις και σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας οφείλεται στον εξοπλισμό που κατέχει το εν λόγω εργαστήριο, ο οποίος είναι σαφώς πιο σύγχρονος από τον απαρχαιωμένο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι υπάρχουν καινούρια φάρμακα, τα οποία μπορεί να ανιχνεύει ο εξοπλισμός άλλων ευρωπαϊκών εργαστηρίων, αλλά όχι του ΑΠΘ, και γι’ αυτόν τον λόγο οι υπεύθυνοι επέλεξαν να σταλούν οι εξετάσεις στην Ελβετία, ώστε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Υπογραμμίζεται ότι δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό, καθώς αποστολή εξετάσεων στο εξωτερικό έχει γίνει και για άλλες υποθέσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο εξοπλισμός εργαστηρίων του εξωτερικού κοστίζει σχεδόν τριπλάσια χρήματα από τον υφιστάμενο του ΑΠΘ και πρόκειται για προηγμένης τεχνολογίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ