Βασίλης Τόπαλος: «Μας ρώτησαν αν κάποιος τον χτύπησε με λοστό» – Τι αποκαλύπτουν αυτόπτες μάρτυρες

Νέες μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον μοιραίο τραυματισμό του 16χρονου, Βασίλη Τόπαλου. Άνθρωποι που βρίσκονταν στο γυμναστήριο την ώρα της επίμαχης προπόνησης μιλούν για τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα.

Βασίλης Τόπαλος: Καταθέτουν ακόμη τέσσερις πυγμάχοι για τον μοιραίο τραυματισμό του – Τι λέει ο ομοσπονδιακός προπονητής

Ο πυγμάχος, ο οποίος βρήκε πρώτος αναίσθητος τον Βασίλη Τόπαλο, περιέγραψε την προσπάθεια όσων βρίσκονταν στο σημείο να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Χαρακτηριστικό του βαρύτατου τραυματισμού του 16χρονου είναι ότι οι αστυνομικοί, όπως αναφέρει, τους ρώτησαν εάν κάποιος τον χτύπησε με λοστό, στο μπάνιο.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή LiveNews, ο πυγμάχος περιέγραψε: «Ήμουν μέσα στην τουαλέτα. Άκουσα από έξω ένα ‘μπαμ’. Βγήκα και είδα τον Βασίλη πεσμένο κάτω. Φώναξα αμέσως τους προπονητές και τον πατέρα του. Τους φώναξα όλους, όποιον μπορούσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Ο προπονητής μου του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και εμείς παίρναμε τηλέφωνο το ΕΚΑΒ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τρομακτική ήταν αυτή η στιγμή».

Βασίλης Τόπαλος: Πώς μπορεί να δημιουργήθηκε το αιμάτωμα – Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης εξηγεί

Στη συνέχεια, ο ίδιος διέψευσε τους ισχυρισμούς που τον ήθελαν να έκανε σπάρινγκ με τον 16χρονο. «Ο Βασίλης ερχόταν συχνά στο γυμναστήριο και τον έβλεπα. Έκανε προπονήσεις σε εμάς. Εγώ δεν έκανα ποτέ προπόνηση με τον Βασίλη. Εκείνη την ημέρα δεν είχα βάλει γάντια, γιατί δεν είμαι καν στα κιλά του. Έχουν πει ότι εγώ έκανα σπάρινγκ μαζί του, ενώ εκείνη την ημέρα εγώ δεν έκανα καθόλου προπόνηση», δήλωσε ο πυγμάχος.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, «στο γυμναστήριο εκείνη την ημέρα γινόταν προπόνηση, όχι σπάρινγκ. Είναι ψέματα ότι γινόταν. Έκαναν τεχνικές, όπως κάνει κάθε γυμναστήριο. Ο Βασίλης έκανε συνδυασμούς με τα άλλα παιδιά, δεν είναι ούτε βάρη, ούτε σπάρινγκ. Ήταν συνδυασμοί, στόχοι. Πιο πολύ για την δύναμη και την αντοχή».

Βασίλης Τόπαλος: Άρση απορρήτου θα ζητήσουν οι Αρχές – Οι μαρτυρίες και τα αναπάντητα ερωτήματα

«Το χτύπημα που είχε ο Βασίλης ήταν πολύ βαρύ. Στη ΓΑΔΑ μας ρώτησαν αν πήγε κάποιος και τον βάρεσε με λοστό στο μπάνιο. Δεν μπορεί αυτό το χτύπημα να έχει προκληθεί με γάντι. Ο Βασίλης ήταν πρωταθλητής, ήταν πολύ προσεχτικός, πάντα έκανε προπόνηση με γάντια και κάσκα».

Η εκπομπή του MEGA παρουσίασε και την μαρτυρία ενός ανθρώπου «κλειδί». Πρόκειται για έναν άλλον νεαρό μποξέρ, ο οποίος βρισκόταν στην τελευταία προπόνηση του 16χρονου και ανακαλεί στη μνήμη του τα συνέβησαν.

Σύμφωνα με την μαρτυρία, ο Βασίλης είχε αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας, εκείνη την ημέρα. «Στο ρινγκ ήταν ζευγάρι με τον (…) εκείνη την ημέρα. Συνήθιζε να κάνει τεχνικές μαζί του ο Βασίλης. Ο (…) είναι 63,5 κιλά. Έκανε στόχους. Δεν μπορεί να του ξέφυγε κανένα χτύπημα. Τα παιδιά ξέρουν, δεν είναι άσχετοι. Ούτε ο (…) ούτε ο Βασίλης, και να τους ξεφύγει θα σταματήσουν αμέσως. Ξέρουν να ελέγχουν το χτύπημα», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήταν μπροστά ο πατέρας του, ο αδελφός και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου. Αν είχε συμβεί κάτι θα το είχαν δει. Οι υπόλοιποι πάνω στο ρινγκ ήταν αρχάριοι. Ίσως του είχαν κρατήσει τον στόχο, αλλά κανένας δεν ήταν του επιπέδου του Βασίλη. Ο Βασίλης ήταν πολύ καλός, δεν έβαζε εύκολα γάντια κάποιος μαζί του. Δεν υπήρχε κανένας πιο πάνω από τον Βασίλη στο γυμναστήριό μας εκείνη την ώρα. Το παιδί πήγε για μία χαλαρή προπόνηση εκείνο το πρωί, για συντήρηση».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ