Βασίλης Τόπαλος: Νέα κατάθεση του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου – Του ζητήθηκε λίστα αθλητών από την 1η Δεκεμβρίου

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου, μετά τoν μοιραίο τραυματισμό στο γυμναστήριο στον Ταύρο.

Οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις από όσα άτομα βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο γυμναστήριο, δίνοντας την απαραίτητη προσοχή και στις λεπτομέρειες τόσο των ασκήσεων που έκαναν οι αθλητές, όσο και των κινήσεων του αδικοχαμένου 16χρονου.

Στο πλαίσιο της έρευνας ακόμη μια κατάθεση, την τρίτη, έδωσε, όπως μετέδωσε το mega, στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής βίας, ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου. Αυτό που του ζητήθηκε ήταν η λίστα και τα ονόματα όλων των αθλητών, όλων των πυγμάχων που βρέθηκαν στο γυμναστήριο από την 1η Δεκεμβρίου.

Η έρευνα της αστυνομίας ξεκινά από τις αρχές Δεκεμβρίου καθώς ο 16χρονος πυγμάχος πήγαινε το τελευταίο διάστημα για προπόνηση στον συγκεκριμένο Σύλλογο Πυγμαχίας.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκαν και οι καταθέσεις τεσσάρων ακόμη πυγμάχων, οι οποίοι βρίσκονταν στην τελευταία μοιραία προπόνηση που συμμετείχε και ο 16χρονος. Οι αθλητές έδωσαν πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη το πρωινό εκείνο με τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου, ο οποίος τελικά έχασε την ζωή του.

Στο τέλος της εβδομάδας, αναμένεται πως ολόκληρος ο φάκελος θα σταλεί στον Εισαγγελέα και στον Ανακριτή οι οποίοι θα αποφασίσουν, εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες.

 

Τα τρία σενάρια

Από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού του Βασίλη Τόπαλου, τρία είναι τα βασικά ενδεχόμενα που ερευνώνται. Πρώτον, ο 16χρονος να χρησιμοποιούσε ηθελημένα ή και εν αγνοία του σκευάσματα αύξησης της δύναμης και της αντοχής του, δεύτερον, να συμμετείχε σε αγώνες πυγμαχίας εκτός πρωταθλήματος, σε «επαγγελματικούς» δηλαδή αγώνες για στοιχηματισμό στους οποίους αυξάνεται κατακόρυφα ο κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών, και, τρίτον, να υπήρξε κάποιο πρόσωπο που να έσπρωξε τον 16χρονο μέσα στις τουαλέτες του γυμναστηρίου προκαλώντας τη μοιραία πτώση.

Κλειδί» οι εργαστηριακές εξετάσεις

Να σημειωθεί ότι ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης που πραγματοποίησε τη νεκροψία – νεκροτομή κατέληξε στο ότι ο θάνατος του Βασίλη Τόπαλου οφείλεται σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκάλεσε εγκεφαλική νέκρωση.  Ωστόσο, αυτό το οποίο μένει να διευκρινιστεί είναι το πώς προήλθε το τραύμα στο κεφάλι.  Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν στο τέλος της εβδομάδας  και τότε ο ιατροδικαστής θα είναι σε θέση να απαντήσει στο καίριο ερώτημα, εάν δηλαδή το υποσκληρίδιο αιμάτωμα που εντοπίστηκε στον άτυχο αθλητή προκλήθηκε από την πτώση του στο πάτωμα του γυμναστηρίου κατά τη διάρκεια λιποθυμικού επεισοδίου ή από κάποιο χτύπημα.

Πάντως, όπως λένε ειδικοί στο enikos.gr, το υποσκληρίδιο αιμάτωμα χαρακτηρίζεται στην ιατροδικαστική επιστήμη ως υψηλής κινητικής ενέργειας τραύμα. Αυτό σημαίνει ότι έχει ασκηθεί πολύ μεγάλη δύναμη στο κεφάλι του 16χρονου, γι’ αυτό και θεωρείται πολύ πιθανό το τραύμα να προήλθε από μπουνιά. Επίσης, πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι η αξονική που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο “έδειξε” κι άλλα ευρήματα, τα οποία είναι υπό αξιολόγηση από τον ιατροδικαστή εν αναμονή των ιστολογικών και των άλλων συμπληρωματικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, το συγκεκριμένο τραύμα δεν μπορεί να προκλήθηκε από την πτώση του νεαρού στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου.   «Από την ιατροδικαστική εξέταση που υπεβλήθη ο 16χρονος πυγμάχος, προκύπτει ότι υπήρχε ένα υποσκληρίδιο αιμάτωμα, δηλαδή μία συλλογή αίματος, μεταξύ εγκεφάλου και κρανίου. Αυτή η συλλογή για να δημιουργηθεί και για να αρχίσει να πιέζει τον εγκέφαλο για να προκαλέσει αυτά τα συμπτώματα, θέλει κάποιο χρόνο. Βλέπουμε ότι ο 16χρονος αθλητής καταρρέει στην τουαλέτα, οπότε βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της δημιουργίας του αιματώματος. Οπότε θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι αυτό το αιμάτωμα άρχισε να δημιουργείται ώρα πριν. Συνεπώς η αιτία πρέπει να μεταφερθεί πριν από τη λιποθυμία. Θεωρώ ότι η πτώση του δεν είναι η αιτία» είπε μεταξύ άλλων o κ. Γαλεντέρης μιλώντας στο OPEN.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ