Νέες απειλές από Ερντογάν: Τα ολμοβόλα είναι ασφάλεια για τους φίλους και τρόμος για τους εχθρούς

Εξοπλιστικό «πυρετό» το 2023 με εγχώριας παραγωγής οπλικά συστήματα, προαναγγέλλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προχώρησε σε νέες δηλώσεις μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Τούρκος πρόεδρος διαφήμισε τους εξοπλισμούς της Άγκυρας και ιδιαίτερα τα εγχώριας κατασκευής όπλα. «Τα ολμοβόλα είναι ασφάλεια για τους φίλους και τρόμος για τους εχθρούς», δήλωσε ο Ερντογάν, χωρίς να αναφέρει την Ελλάδα, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ερντογάν τόνισε πως «θα πραγματοποιηθούν οι δοκιμαστικές πτήσεις του αεροσκάφους Μπαϊρακτάρ ‘Κόκκινο Μήλο’ και οι πύραυλοι που θα ενσωματωθούν σε αυτό. Το αεροπλανοφόρο ‘Ανατολή’ που θα μεταφέρει UAV θα το θέσουμε στην υπηρεσία».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επανέλαβε τις απειλές πολέμου. «Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο», δήλωσε ο Ακάρ. Όπως τόνισε στη συνέχεια, «δεν έχουμε επιτρέψει την παραβίαση των δικαιωμάτων μας και ούτε θα την επιτρέψπουμε. Τα 6 μίλια είναι πλέον το μέγιστο δυνατό σημείο. Εκτός απ’ αυτό δεν δεχόμαστε καμία επέκταση των χωρικών υδάτων».

Στο μεταξύ, τουρκικά ΜΜΕ επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία, καθώς μιλούν για Τούρκους που πολέμησαν εναντίον των Ιταλών στο έπος του ’40. Η φιλοερντογανική εφημερίδα Aksam, με πρωτοσέλιδό της, ανακάλυψε δήθεν Τούρκους της Θράκης που πολέμησαν στην πρώτη γραμμή. «Τότε, 17.000 ‘Τούρκοι της Δυτικής Θράκης’ έτρεξαν να υποστηρίξουν την Ελλάδα στο μέτωπο. Τότε, στη ‘μάχη 731’ και στον αγώνα κατά των Ναζί στη συνέχεια, σύμφωνα με κάποιους έχασαν τη ζωή τους, 3.000 Τούρκοι της Δυτικής Θράκης», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ