Βασίλης Παπαζάχος: Το τελευταίο «αντίο» στον κορυφαίο σεισμολόγο

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η εξόδιος ακολουθία για τον κορυφαίο σεισμολόγο Βασίλη Παπαζάχo, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 92 ετών.

Συγγενείς, φίλοι, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπρόσωποι των Αρχών, λένε αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο επιστήμονα.

Η εξόδιος ακολουθία τελείται από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ταφή θα γίνει αύριο Κυριακή στις 12.00μμ στο Σμόκοβο Καρδίτσας που ήταν τόπος καταγωγής του.

Για απώλεια ενός σπάνιου ανθρώπου και ενός μοναδικού επιστήμονα έκανε λόγο ο υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης μιλώντας στο GRTimes.gr

«Τιμούμε έναν άνθρωπο, έναν επιστήμονα και έναν αγωνιστή της κοινωνικής δικαιοσύνης, με πάνω από όλα την προστασία της ανθρώπινης ζωής», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Γιαννούλης.

Ως ένα μεγάλο επιστήμονα και ένα σπουδαίο άνθρωπο που συνδέθηκε με τη ζωή και την αγωνία της Θεσσαλονίκης στον μεγάλο σεισμό του 1978, χαρακτήρισε τον Βασίλη Παπαζάχο ο Γιάννης Δελής, βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

«Εξέφραζε την αγωνία και τους αγώνες αυτής της πόλης και μέσα από την κοινωνική του και την πολιτική του δράση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Eίμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε έναν άνθρωπο που πραγματικά συνέβαλε καθοριστικά στην εξέλιξη της σεισμολογίας στη χώρα μας, αλλά και αυτό που εμείς οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε , είναι η συμβολή του το 1978 στους σεισμούς της Θεσσαλονίκης και πως με τις επιλογές του πρωταγωνίστησε έτσι ώστε σήμερα να είμαστε μετά από τόσα χρόνια ακόμη ασφαλείς» τόνισε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ