Βανδαλισμοί στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο: «Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες της ντροπής» λέει ο Πρύτανης

Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες μέσα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας, στις οποίες φαίνονται να έχουν βανδαλιστεί ιστορικά γλυπτά, αλλά και οι τοίχοι του κτιρίου.

Θλιβερές εικόνες στο Πολυτεχνείο: Βανδαλισμοί και συνθήματα σε γλυπτά και τοίχους

Τις σχετικές φωτογραφίες ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής εκθέσεων Μεγακλής Ρογκάκος. Πάνω στα γλυπτά έχουν γράψει συνθήματα με σπρέι, ενώ υπάρχουν και εκτεταμένες ζημιές στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Ο Μεγακλής Ρογκάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1  υπογραμμίζει, πως οι βανδαλισμοί έλαβαν χώρο μόλις λίγα μέτρα από το γραφείο του Πρύτανη.

Μάλιστα,  έστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με κοινοποίηση προς τον Πρύτανη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις εικόνες ντροπής δηλώνοντας πως “Η αποτύπωση του κ. Ρογκάκου είναι γροθιά στο στομάχι για όσους δεν έχουν υποστεί Μιθριδατισμό. Η Διοίκηση του ΕΜΠ ομολογεί την αδυναμία της να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη έκφραση βαρβαρότητας που συνοδεύεται από τη βία των βανδάλων. Αυτό που κάνει είναι να αντικαθιστά στον όποιο βαθμό την αισθητική του χώρου και ειδικά του μνημείου μετά από κάθε βεβήλωση”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ