Τζώρτζης Μονογυιός: Καρέ-καρέ τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν από την μοιραία πρόσκρουση

Το τελευταίο “αντίο” είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Τζώρτζη Μονογυιό, τον επιχειρηματία που έχασε τη ζωή του στο σοκαριστικό τροχαίο με την Ferarri που μόλις είχε παραλάβει, την περασμένη Πέμπτη στη Βούλα. Ο θάνατος του 45χρονου επιχειρηματία έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά του, που σήμερα τον συνόδευσε στην τελευταία του “κατοικία” στη Μύκονο, σε κλίμα οδύνης και βαθιάς θλίψης.

Η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο δυστύχημα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ωστόσο, ειδικοί φαίνεται πως έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για το τι συνέβη στη μοιραία βόλτα και το πώς ο Τζώρτζης Μονογυιός έχασε τον έλεγχο του πολυτελούς οχήματος, αξιοποιώντας και το πλούσιο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Τζώρτζης Μονογυιός: Τι εκτιμά ειδικός για το θανατηφόρο τροχαίο με την Ferrari

Ο διερευνητής ατυχημάτων Κώστας Λακαφώσης αναλύει στο Live News τον τρόπο που γράφτηκε ο επίλογος της ζωής του επιχειρηματία. Ενώ δεν φαίνεται να είχε αναπτύξει ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα και χωρίς να υπάρξει ξαφνικό εμπόδιο στην πορεία του, έχασε ξαφνικά τον έλεγχο του οχήματος. Σε βίντεο καταγράφεται η κόκκινη Ferrari μπροστά από το βενζινάδικο στην παραλιακή και να μπαίνει στην ευθεία, 120 μέτρα μακριά από το σημείο της πρόσκρουσης. Μια άλλη κάμερα καταγράφει τη συνέχεια και τη στιγμή που τα φώτα του αυτοκινήτου αλλάζουν πορεία. Είναι το σημείο που ο Τζώρτζης Μονογυιός χάνει τον έλεγχο και η Ferrari εκτρέπεται της πορείας της. Στην κόκκινη διακεκομμένη γραμμή είναι το σημείο που τα φώτα της Ferrari μαρτυρούν το ξεκίνημα της πλαγιολίσθησης.

Ο Κώστας Λακαφώσης υπολογίζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα. Στη διάβαση έξω από το βενζινάδικο η ταχύτητα της Ferrari υπολογίζεται στα 72 χιλιόμετρα την ώρα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Mega. Στην ευθεία, η ταχύτητα ανεβαίνει σταδιακά και στο σημείο που χάνεται ο έλεγχος υπολογίζεται στα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Ο επιχειρηματίας αρχίζει να πατά φρένο, όμως, η πορεία είναι αναπόφευκτη πλέον και καρφώνεται σε δέντρο με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του διερευνητή ατυχημάτων. Όλα τα στοιχεία οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα: πως τα συστήματα ασφαλείας στη Ferrari ήταν απενεργοποιημένα με αποτέλεσμα ο οδηγός να μην έχει χρονικά περιθώρια αντίδρασης, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός.

Το supercar του Τζώρτζη Μονογυιού καρφώνεται πάνω στο δέντρο και σε βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποτυπώνεται η ανάφλεξη του οχήματος. Η κόκκινη Ferrari έχει παραδοθεί στις φλόγες και η λάμψη της πυρκαγιάς καταγράφεται στις κάμερες. Οι στιγμές που ακολουθούν είναι δραματικές. Ο ένας μετά τον άλλο οι οδηγοί που κινούνται στο σημείο σταματούν σοκαρισμένοι. Λίγα μετρά πίσω, διακρίνεται και η λευκή Porsche του Τζώρτζη Μονογυιού την οποία οδηγούσε ο φίλος του επιχειρηματία.

Στο Live News μίλησε κοινός φίλος του Τζώρτζη Μονογυιού και του Σέρβου εισαγωγέα της Ferrari, δίνοντας την δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ