Τζόγος και τυχερά παιχνίδια: Ποιες παγίδες κρύβουν;

Τζόγος και τυχερά παιχνίδια: Ποιες παγίδες κρύβουν;

Χτυποκάρδια στα πρακτορεία: τρίδυμοι λαχνοί που υπόσχονται πολλά εκατομμύρια, ένας χορός χρηματικών υποσχέσεων και ελπίδων… Φυσικά εδώ συγκαταλέγεται και ο τζόγος, απαραίτητο συμπλήρωμα της όλης γιορταστικής ατμόσφαιρας.  Γιατί ασχολείται ο νεοέλληνας με τα τυχερά παιχνίδια; «Για να πιάσω την καλή φυσικά», «με χαλαρώνει όταν παίζω χαρτιά με την παρέα μου», «έχω ένα ειδικό σύστημα για να κερδίσω πολλά, απλώς είναι θέμα χρόνου να πετύχει», «είναι το καλύτερο φάρμακο για όλες τις στενοχώριες», «επειδή ελπίζω σε κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο» είναι μερικές ενδεικτικές απαντήσεις.

Τα τυχερά παιχνίδια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την απόκτηση εύκολου και γρήγορου κέρδους. Από την άλλη μεριά βέβαια, ενέχουν το δέλεαρ του περισσότερου και καλύτερου, το στοιχείο του αγνώστου, το στοιχείο της έκπληξης και του απροσδόκητου. Όλα αυτά περιβάλλουν τα τυχερά παιχνίδια με έναν μανδύα μαγικού και υπερβατικού, μια που υπόσχονται την υπέρβαση της πραγματικότητας ­ ψυχολογικής και καθημερινής και την ένταξη του ατόμου σε μια νέα, έντονα επιθυμητή πραγματικότητα.

Τι μας κάνει να παίζουμε τυχερά παιχνίδια; Από οικονομική άποψη, η συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια είναι ένα παράδοξο. Οι άνθρωποι επενδύουν τα χρήματά τους σε μια δραστηριότητα η οποία εγγυάται ότι, αργά ή γρήγορα, θα χάσουν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.boro.gr

 

Τι σας βασανίζει; Μιλήστε δωρεάν, μέσω chat με τους ψυχολόγους του boro.gr

http://www.boro.gr/31713/online-chat

Όταν η ψυχή σας θέλει να μιλήσει, τώρα υπάρχουν οι ψυχολόγοι συνεργάτες μας για να σας ακούσουν. Zωντανά, μέσω chat κάθε μέρα 6-9μμ. εκτός Κυριακής, στο boro.gr  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ