Τυφλό χτύπημα στο Real Group: Ολα τα νέα στοιχεία από τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών

Με οδηγό τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από το σημείο της έκρηξης, αλλά και το πολύτιμο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους, διεξάγουν τις έρευνες οι αστυνομικοί της κρατικής Ασφάλειας για το τυφλό και παρ’ ολίγον δολοφονικό εμπρηστικό χτύπημα στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Real Group.

Των Θ. ΠΑΝΟΥ, ΑΛ. ΚΟΝΤΗ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη η Ασφάλεια, λόγω των κλιμακούμενων ενεργειών με φόντο το αίτημα αποφυλάκισης και την εν εξελίξει απεργία πείνας του αναρχικού κρατουμένου Γιάννη Μιχαηλίδη, έχει επικεντρώσει τις έρευνές της σε έναν κλειστό κύκλο περίπου 10 ατόμων. Τα άτομα αυτά φαίνεται να δίνουν το «σύνθημα» για τις διάφορες ενέργειες που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις για την αποφυλάκιση του αποκαλούμενου και «τοξοβόλου του Συντάγματος».

Όπως αναφέρουν πηγές από τη λεωφόρο Κατεχάκη, τα μέλη αυτής της ομάδας είναι αυτοί που ουσιαστικά δίνουν το «πράσινο φως» για τις ενέργειες. Ωστόσο, θεωρείται πως αυτός ο πυρήνας των ατόμων δεν «δείχνει» και τον στόχο, καθώς αφήνουν ελευθερία κινήσεων στα άτομα που πραγματοποιούν τις καταδρομικές ενέργειες. Ανάληψη ευθύνης Παράλληλα, οι Αρχές θεωρούν ότι καθοριστική για τις έρευνες θα μπορούσε να είναι η ενδεχόμενη ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση που σημειώθηκε στα γραφεία του Real Group.

Όμως, επισημαίνεται ότι υπάρχει πιθανότητα να μην υπάρξει ποτέ καμία ανακοίνωση από ομάδα που αναλαμβάνει την ευθύνη του χτυπήματος. Ο λόγος είναι ότι η επίθεση λίγο έλειψε να αποβεί δολοφονική, καθώς από τις φλόγες κινδύνευσε τεχνικός ήχου του Real FM. Σε περίπτωση που συλληφθούν οι δράστες, τότε θεωρείται δεδομένο ότι θα κατηγορηθούν και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κάτι που εκτιμάται ότι θα θελήσουν να αποφύγουν. Η Πυροσβεστική εκλήθη λίγα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη του μηχανισμού που τοποθετήθηκε από τους δύο δράστες της επίθεσης

φωτιά realfm

Τα ευρήματα

Από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής από τις Αρχές, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από τουλάχιστον τέσσερα γκαζάκια, τα οποία ήταν δεμένα σε ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό. Οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.έχουν εντοπίσει τα κομμάτια από τα γκαζάκια, αλλά και τα υπολείμματα, τα οποία έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών. Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και ένα ακόμα εύρημα. Πρόκειται για ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας. Με αυτή θεωρείται ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν συνδέσει τα γκαζάκια με το μπιτόνι, αλλά και το φιτίλι που χρησιμοποίησαν για να πυροδοτήσουν τον αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Η μονωτική ταινία που βρέθηκε ερευνάται εξονυχιστικά από τα εργαστήρια της Αστυνομίας, καθώς οι πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να δώσει σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών, ακόμα και δακτυλικά αποτυπώματα. Βέβαια, από την πρώτη στιγμή οι αξιωματικοί της Αστυνομίας έχουν ρίξει μεγάλο βάρος των ερευνών στις εικόνες από τις κάμερες του κτιριακού συγκροτήματος όπου στεγάζεται το Real Group. Ο τρόπος προσέγγισης, οι κινήσεις τους, η ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού και η διαφυγή τους έχουν καταγραφεί. Επιπλέον έρευνες γίνονται και σε βιντεοληπτικό υλικό από άλλες κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και από κάμερες της Τροχαίας που βρίσκονται στη λεωφόρο Κηφισίας.

Οι «τσιλιαδόροι»

Ωστόσο, ήδη υπάρχουν και άλλες εικόνες που προκαλούν το ενδιαφέρον των ερευνητών της ΕΛ.ΑΣ. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, λίγα λεπτά πριν από τις 3 τα ξημερώματα, δηλαδή λίγο πριν οι δράστες προσεγγίσουν το κτίριο και τοποθετήσουν τον μηχανισμό, καταγράφεται μια περίεργη κίνηση, ακριβώς απέναντι από την έδρα του Real Group. Πρόκειται για μια μοτοσικλέτα, με δύο επιβάτες, η οποία κινείται στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κηφισίας, ακριβώς έξω από το Αλσος Συγγρού. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να συνδέει τους επιβάτες της μοτοσικλέτας με τους δράστες, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για «τσιλιαδόρους».

Η μηχανή κινείται με πολύ χαμηλή ταχύτητα ακριβώς απέναντι από το σημείο της επίθεσης. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να δώσει στους επιβάτες της την ευκαιρία να αποκτήσουν μια άριστη οπτική επαφή με την πρόσοψη του κτιρίου. Οι επιβάτες φαίνεται πως είναι νεαροί άνδρες και ο χρόνος στον οποίο έχουν καταγραφεί να κινούνται αργά απέναντι από το κτίριο προβληματίζει τις Αρχές. Είναι δεδομένο ότι, ούτως ή άλλως, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο οι δύο δράστες να είχαν κάποια «ομάδα υποστήριξης», η οποία είχε αναλάβει το έργο να ενημερώσει τους δράστες αν είναι ασφαλές γι’ αυτούς να προχωρήσουν στην επίθεση ή όχι. Ακόμη, οι αστυνομικοί αναζητούν στη γύρω περιοχή του Αμαρουσίου βιντεοληπτικό υλικό και από προηγούμενες ημέρες, ώστε να δουν αν κάποια από τις κάμερες της περιοχής έχει καταγράψει κινήσεις παρακολούθησης του κτιρίου από ύποπτα άτομα.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ