Tρόποι για να μειώσεις τις χριστουγεννιάτικες θερμίδες

Tρόποι για να μειώσεις τις χριστουγεννιάτικες θερμίδες

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στις γιορτές τη μερίδα του λέοντος στο διαιτολόγιό μας θα κατέχουν οι ποικιλοτρόπως μαγειρεμένες γαλοπούλες, οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και κάθε είδους παραδοσιακά γλυκίσματα. 

Η περίοδος των εορτών είναι μια περίοδος χαράς, ξενοιασιάς και διακοπών και είθισται κάθε είδους δίαιτα να παραμερίζεται. Πολλοί ωστόσο είναι αυτοί που βασανίζονται από ερωτήσεις όπως «κατά πόσον κινδυνεύει η σιλουέτα μου από την κατανάλωση των εορταστικών εδεσμάτων» ή «μπορώ να φάω χωρίς τύψεις το γλυκό που θα μου προσφέρουν τα Χριστούγεννα». 

Η απάντηση είναι ότι μπορούμε να ζήσουμε τη διατροφική ιδιαιτερότητα αυτής της περιόδου, δίχως ωστόσο να τη χρησιμοποιούμε ως άλλοθι για εκφράσουμε την υπερφαγική μας τάση, αλλά τηρώντας κάποιους «χρυσούς» κανόνες υγιεινής διατροφής. Οι κανόνες αυτοί είναι οι εξής: 

1. Να προτιμάτε άσπρο κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα) αντί για κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί). 

2. Να συνοδεύετε πάντοτε τα γεύματα με σαλάτες φρέσκων, κατά προτίμηση, λαχανικών. 

3. Να αφαιρείτε το ορατό λίπος (πέτσα) από το κρέας. 

4. Να μην επιβαρύνετε τη γέμιση με επιπλέον θερμίδες και λιπαρά (συκώτι, εντόσθια), αλλά να προτιμάτε τα λαχανικά (σταφίδες, κουκουνάρι). 

5. Να αποφεύγετε να «τσιμπάτε» με το χέρι από τα πιάτα που υπάρχουν στο τραπέζι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK