Τρόμος για μαθητές στη Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι τους εκβιάζουν και τους απειλούν για χρήματα – Ηχητικό ντοκουμέντο

Με τον φόβο ζουν οι γονείς στη Θεσσαλονίκη μετά τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Χαριλάου.

Σύμφωνα με καταγγελίες υπάρχουν ανήλικοι οι οποίοι εκβιάζουν και απειλούν μαθητές.

Η ομάδα των ανήλικων φαίνεται ότι προσεγγίζει αρχικά μικρότερα παιδιά, ηλικίας 14-15 ετών, δήθεν για παρέα. Στη συνέχεια όμως, αποσπούν χρήματα με διάφορα προσχήματα.

Η μητέρα θύματος εκβιασμού, μιλώντας στο STAR, περιέγραψε τον εφιάλτη που βίωνε το παιδί της και είπε ότι «υπάρχει μια παρέα νεαρών γύρω στα 16, οι οποίοι του έστελναν μηνύματα, τον απειλούσαν ότι εάν δεν τα φέρεις θα σε βρει κακό, ξέρεις πολύ καλά τι θα πάθεις, όταν σου ζητάω χρήματα θα μου τα φέρνεις στην ώρα τους».

Σύμφωνα με την ίδια, «αυτό το πράγμα ήταν τεράστιο ψυχολογικό σοκ για το παιδί. Έτρεμε, φοβόταν, είχε νεύρα, δεν ήθελε να πει τίποτα για πολύ καιρό μέχρι που το ανακάλυψα εγώ η ίδια. Μετά το περιστατικό με τη δολοφονία του Άλκη έχουμε τρομάξει πάρα πολύ όλοι. Κανείς δεν αποκλείει ότι μπορεί να είναι μπλεγμένοι και οπαδικά και δεν γνωρίζω αν κουβαλούν μαζί τους και φονικά όπλα».

Ηχητικό ντοκουμέντο από απειλητικά τηλεφωνήματα και μηνύματα σε μαθητές

Επτά μαθητές στην Τούμπα έχουν πέσει θύματα εκβιασμού και απειλών. Το STAR εξασφάλισε και ηχητικό ντοκουμέντο όπου νεαροί ακούγονται να ζητούν χρήματα.

«Τι με λες γ…. τώρα. Ρε μ… σε παίρνουμε 15 ώρες τηλέφωνο τώρα μου το σήκωσες το ξέρεις; Μη με λες εμένα μ… γιατί θα έρθω εκεί και θα γίνει χαμός. Τώρα μου το παίζεις και μάγκας από πάνω μωρή π….. Τα λεφτά μου στην ώρα τους θα είναι πάντα» είναι ένα χαρακτηριστικό απειλητικό τηλεφώνημα.

Σε άλλες περιπτώσεις πιέζουν με γραπτά μηνύματα, όπως «θα έρθουμε πίσω από το μπαλκόνι σου. Να έχεις έστω 150. Κομπλέ; 5.50 θα είμαι εκεί. Ούτε ένα λεπτό δεν θέλω να αργήσεις, να μου τα πετάξεις. Κομπλέ; Άμα δεν το σηκώσεις, γ…».

Αυτό που ανησυχεί τους γονείς είναι μήπως οι λεκτικές απειλές μετατραπούν σε ωμή βία αφού έχουν καταγραφεί ακόμη και ξυλοδαρμοί μαθητών προκειμένου οι δράστες να αποσπάσουν χρήματα, όπως είχε γίνει πέρυσι στον Εύοσμο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ