Τρομοκρατικό δίκτυο: Νέοι ανατριχιαστικοί διάλογοι των Πακιστανών για τα χτυπήματα που σχεδίαζαν

Περισσότερα από ένα χτυπήματα φαίνεται πως σχεδίαζαν οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, και οι οποίοι έπαιρναν οδηγίες από ομοεθνή τους, ο οποίος διαμένει στο Ιράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στόχοι τους δεν ήταν μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Ζάκυνθο, όπου διέμενε ο 27χρονος Χαιντέρ.   Όσον αφορά στην έκρηξη στην εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή, χώρο στον οποίο λειτουργεί και εστιατόριο, αυτό θα γινόταν με τη χρήση εκρηκτικών ή μέσω ανάφλεξης φιάλης υγραερίου, καθώς και με ένοπλη επίθεση στο ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, προκύπτει ότι οι αρχές τους αποδίδουν πως σχεδίαζαν την τοποθέτηση σακιδίου με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας ή της Ζακύνθου, τα περασμένα Χριστούγεννα, με πρόθεση να προκαλέσουν λουτρό αίματος. Συγκεκριμένα, πρόθεση ήταν πρόκληση του μέγιστου αριθμού θυμάτων, έναντι 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που αποκαλύφθηκε από την έρευνα της ΕΥΠ και τις αντιτρομοκρατικής.  Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι Αρχές εκτιμούν πως οι δύο Πακιστανοί και ο «εγκέφαλος» στο Ιράν φέρονται να είχαν στόχο και επιχειρηματιες της Ζακύνθου, επιδιώκοντας είτε να επιτεθούν στους ίδιους είτε στις ιδιοκτησίες τους. Μάλιστα, στις συνομιλίες αναφέρεται ένα συγκεκριμένο όνομα.

Παράλληλα, φέρεται να σχεδίαζαν και την δολοφονία τουλάχιστον δύο ατόμων σε περιοχή της νησιωτικής Ελλάδας. Όπως έχει γράψει πρώτο enikos.gr, πιθανότατα τα πρόσωπα αυτά θα ήταν «ισραηλινοί στόχοι».

Οι συνομιλίες – σοκ μεταξύ των τρομοκρατών

Η αποκάλυψη των σχεδίων τους, έγινε από τον μεγάλο όγκο στοιχείων που προήλθε από την ανάλυση των κινητών τους τηλεφώνων, με χιλιάδες συνομιλίες, φωτογραφικό υλικό και βίντεο. Όλες οι επικοινωνίες και συνομιλίες που εντοπίστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, γίνονταν μέσω εφαρμογών.

Παράλληλα βρέθηκαν βίντεο με καταγεγραμμένους ισραηλινούς υπηκόους που έμπαιναν στο εβραϊκό εστιατόριο στην περιοχή του Ψυρρή, που εξετάζεται αν είχαν μπει στο στόχαστρο των μελών της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις πρώτες συνομιλίες τους μάλιστα, ο καθοδηγητής από το Ιράν γράφει στους δύο συλληφθέντες: «Όσο μεγαλώνει το νούμερο (των νεκρών) άλλο τόσο θα μεγαλώνουν τα λεφτά. Αν φτάσουν μέχρι 5-6 άτομα μιλάμε και για 20 εκατ. ρουπίες».

Ταυτόχρονα, για τη σχεδιαζόμενη επίθεση στη Ζάκυνθο ο ένας από τους δράστες αναφέρει: «Έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων, θα μπορούσαμε να βρούμε πολύ κόσμο μαζεμένο στο ίδιο σημείο, δηλαδή θα μπορούσαμε να τους βάλουμε σε ένα σακίδιο και να το αφήσουμε σε ένα σημείο και εκεί θα είχε τιναχτεί πολύς κόσμος. Αυτό θα μπορούσα να το κάνω κι εδώ στο νησί, θα μπορούσα να το κάνω και στην Αθήνα αν είχαμε τα πράγματα που έλεγες»».

Στις συνομιλίες τους, αναφέρονται σε επιχειρηματία που φέρεται να παρακολουθούσαν. Μάλιστα, ο 27χρονος έστειλε φωτογραφία για το συγκεκριμένο πρόσωπο στον εντολέα του από το Ιράν ο οποίος του απαντάει:  “Να τραβήξεις κανένα τέτοιο βίντεο να φαίνεται μέσα και τον παρακολουθούμε. Στο βίντεο να φαίνεται και η πινακίδα του αυτοκινήτου και το άτομο αυτό καθαρά”.

Ποιος είναι ο «εγκέφαλος» στο Ιράν

Ο «εγκέφαλος» της ομάδας τρομοκρατών, μέλη της οποίας ήταν οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΥΠ με την κωδική ονομασία «Υάκινθος» και οι οποίοι ετοίμαζαν πολύνεκρο χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, φέρεται να είναι καταζητούμενος για τέσσερις δολοφονίες και απαγωγές.

Όπως αποκαλύπτει το enikos.gr o «καθοδηγητής» των δύο συλληφθέντων ονομάζεται Syed Fakhar Abbas (πιθανόν είναι ένα από τα ονόματα που χρησιμοποιούσε), είναι ηλικίας 29-33 ετών και βρίσκεται στο Ιράν, όπου έχει καταφύγει. Πρόκειται για έναν σκληρό και διαβόητο κακοποιό, ο οποίος ανήκει μεν σε δίκτυο που συνδέεται στην «Δύναμη Κουντς», αλλά παράλληλα είχε αναπτύξει και πλούσια ποινική δράση, ως μέλος φατρίας η οποία έχει προβεί σε δεκάδες δολοφονίες και απαγωγές στο Πακιστάν. Με τους δύο συλληφθέντες -τον 27χρονο Χαϊντέρ και τον 29χρονο Χουσεΐν – κατάγονται από την ίδια περιοχή, την Σαργκόντα του Πακιστάν.

Από τις συνομιλίες των δύο συλληφθέντων Πακιστανών με τον «εγκέφαλο» στο Ιράν προκύπτει ότι τους είχε υποσχεθεί πως θα βγάλουν πολλά χρήματα

Όπως αποκαλύπτει το enikos.gr σήμερα, ο Σαγιέντ φέρεται να τους έλεγε πως θα τους καταθέσει χρήματα σε πακιστανική τράπεζα μετά το χτύπημα στο εστιατόριο – συναγωγή και πως με αυτό το χρηματικό ποσό θα επέστρεφαν στο Πακιστάν και θα μπορούσαν να αγοράσουν σπίτια, τα οποία θα μετέτρεπαν σε airbnb.

Οι ελληνικές αρχές έχουν ερευνήσει εάν οι δύο συλληφθέντες έχουν ήδη λάβει χρήματα, όμως έως τώρα δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί η ροή του χρήματος, καθώς όλες οι κινήσεις γίνονται μέσω Πακιστάν.

Επίσης, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που έχει στη διάθεσή της η ΕΥΠ, ο Σαγιέντ φέρεται να τους έλεγε πως όταν θα ολοκλήρωναν την αποστολή τους στην Ελλάδα, θα διασφάλιζε τη διαφυγή τους από την χώρα χωρίς να εντοπιστούν και συλληφθούν. Θα τους μετέφερε, όπως φέρεται να έλεγε, με ασφάλεια στο Πακιστάν ή στο Ιράν, ώστε το δίκτυο να τους ανοίξει εκεί ένα δικό τους εστιατόριο. Κάτι που δεν θεωρείται τυχαίο με δεδομένο ότι οι δύο συλληφθέντες στην Ελλάδα εργάζονταν και ως λαντζέρηδες σε μαγαζιά, εκτός από εργάτες γης.

Σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν πως θα προχωρούσαν στην τρομοκρατική επίθεση καθώς δεν είχαν ούτε τα μέσα ούτε τους ανθρώπους για να προχωρήσουν σε κάποιο “χτύπημα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ