Τροχαίο στον Πλαταμώνα: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν τρεις τραυματίες – Τα νεότερα για την υγεία τους

Κρίσιμη είναι η κατάσταση των τριών εκ των έξι τραυματιών στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στον Πλαταμώνα Πιερίας, όταν λεωφορείο των ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα, που ήταν σταματημένα στη ΛΕΑ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 19χρονος.

Τροχαίο στον Πλαταμώνα: Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του ΚΤΕΛ – «Δεν προέκυψε καμία παράβαση»

Οι δύο τραυματίες, ηλικίας 23 και 28 ετών, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, φέρουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ήδη έχουν υποβληθεί σε νευροχειρουργικες επεμβάσεις. Ο 23χρονος, που υποβλήθηκε ταυτόχρονα και σε ορθοπαιδική επέμβαση, φέρεται να βρίσκεται σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Τροχαίο στον Πλαταμώνα: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο τραυματίες – Άμορφη μάζα το αυτοκίνητο που επέβαινε ο 19χρονος

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, τα πρώτα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για την πορεία της υγείας και των δύο τραυματιών.

Τροχαίο στον Πλαταμώνα: Η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – «Δεν μπορούσε να αποφευχθεί λόγω της θέσης των αυτοκινήτων»

Σημειώνεται ότι τραυματίστηκε ακόμη ένας 19χρονος, ο οποίος επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον συνομήλικό του που βρήκε τραγικό θάνατο. Ο 19χρονος υπεβλήθη σε χειρουργείο στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου στη Λάρισα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, επίσης, φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Οι υπόλοιποι τρεις τραυματίες 44, 42 και 8 ετών, που επέβαιναν στο δεύτερο αυτοκίνητο, είναι ελαφρά τραυματισμένοι και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του ΚΤΕΛ – «Δεν προέκυψε καμία παράβαση»

Το απόγευμα της Κυριακής αφέθηκε ελεύθερος ο οδηγός του ΚΤΕΛ που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στον Πλαταμώνα.

Το τροχαίο σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της σήραγγας του Πλαταμώνα, στη 01:30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (22.4.2023).

Τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ανέφεραν ότι το λεωφορείο κινείτο με κανονική ταχύτητα, όπως φαίνεται και στην τηλεματική, ενώ ισχυρίστηκαν στην ανακοίνωσή τους ότι «δεν μπορούσε να αποφευχθεί το δυστύχημα, λόγω της θέσης των αυτοκινήτων».

«Δεν προέκυψε καμία παράβαση»

Με νεότερη ενημέρωση, η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. αναφέρθηκε στην απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο οδηγός του λεωφορείου.

«Ο έμπειρος οδηγός του λεωφορείου μας, το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα, αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα, καθώς δεν προέκυψε καμία παράβαση, από το αλκοτέστ (διαπιστώθηκε ποσότητα αλκοόλ ΜΗΔΈΝ) και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα που εξετάστηκαν (κατάσταση λεωφορείου, ταχογραφος, κλπ).

Σε κάθε περίπτωση, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Αυτό που προέχει, για την εταιρεία μας, είναι η ανάρρωση των συνανθρώπων μας. Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο ενός νέου παιδιού, από τους επιβαίνοντες στα δύο Ι. Χ. και την ευχή μας, να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά, θύμα της ασφάλτου», σημειώνει η εταιρεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ