Τροχαίο στην Βέροια: Ελεύθερος ο 64χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε τις 2 γυναίκες – «Έχασα τις αισθήσεις μου»

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος των δύο γυναικών στην Βέροια, οι οποίες ενώ περίμεναν σε στάση λεωφορείου, έχασαν την ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από όχημα που οδηγούσε ένας 64χρονος. Το τροχαίο ατύχημα ήταν τόσο σφοδρό που η 68χρονη εκσφενδονίστηκε στην αυλή ενός σπιτιού, ενώ αυτοκίνητο του οδηγού μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Το ένα θύμα είναι η 20χρονη Ελίζα, νεαρή φοιτήτρια Νοσηλευτικής. Παρασύρθηκε μαζί με την 68χρονη που στεκόταν δίπλα της στη στάση λεωφορείου, όταν το λευκό Ι.Χ. έπεσε με ορμή πάνω στη μεταλλική στάση στον οικισμό Πατρίδα, στη Βέροια, παρασύροντάς τες στον θάνατο.

Πώς έγινε το τροχαίο

Το Ι.Χ. που οδηγούσε ο 64χρονος οδηγός κατευθυνόταν από τη Βέροια προς τη Σκύδρα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα προσκρούοντας στη μεταλλική στάση και θερίζοντας τις δύο γυναίκες, λίγα δευτερόλεπτα πριν επιβιβαστούν στο λεωφορείο.

Η 68χρονη εκτινάχθηκε από τη σύγκρουση και σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ η 20χρονη υπέκυψε στα βαριά τραύματά της.

Ο οδηγός του μοιραίου Ι.Χ. δεν τραυματίστηκε, παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Συνελήφθη και υποβλήθηκε σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή άλλες ουσίες.

 «Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα να έχανε τον έλεγχο ο οδηγός, οι γυναίκες θα ζούσαν»

Κάτοικος του χωριού που μίλησε στο enikos.gr, ανέφερε πως «ο ήχος από το τροχαίο ήταν τόσο δυνατός, εκκωφαντικός, λες και έγινε σεισμός».

Σύμφωνα με τον κ. Καγκελίδη, «οι δύο γυναίκες, περίμεναν το λεωφορείο, και το αυτοκίνητο είχε κατεύθυνση προς την Νάουσα. Ξαφνικά, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω στην στάση, και εκσφενδόνισε τις δύο γυναίκες, τις πέταξε μέσα σε μία αυλή ενός σπιτιού. Από ότι μάθαμε, ο οδηγός του αυτοκινήτου είπε ότι έχασε τον έλεγχο και ζαλίστηκε. Η 68χρονη έχασε ακαριαία την ζωή της, δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει, ενώ η 20χρονη στο νοσοκομείο. Πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρει αλλά…».

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε ελάχιστα δευτερόλεπτα, προτού φτάσει το αστικό λεωφορείο στην στάση, στο οποίο επρόκειτο να επιβιβαστούν οι δύο γυναίκες.

«Είναι φοβερό αυτό που συνέβη. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να έχανε τον έλεγχο ο οδηγός του αυτοκινήτου, θα έπεφτε πάνω στο λεωφορείο κι όχι στις δύο γυναίκες. Έτσι, ίσως θα ζούσαν, κανείς δεν ξέρει. Επίσης, έμαθα ότι η νεαρή γυναίκα είχε έρθει επίσκεψη στον θείο της, ο οποίος ήθελε να την πάει από μόνος του στην Βέροια, αλλά εκείνη ήθελε να πάρει αστικό. Και τελικά, αυτή η απόφαση αποδείχθηκε μοιραία. Κρίμα… Έχουν ξαναγίνει θανατηφόρα τροχαία στο σημείο, αλλά πριν από αρκετά χρόνια, τώρα έχουμε πάλι τα ίδια» λέει ο κ. Καγκελίδης.

«Έχασα τις αισθήσεις μου» – Τι ισχυρίστηκε ο οδηγός

Ο άνδρας ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, γιατί ένιωσε έντονη αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του, σύμφωνα με το Star.

Σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα. Θα περιμένει μέχρι να ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη και ο φάκελος για τη διερεύνηση του δυστυχήματος, καθώς και πλήρης ιατρικός έλεγχός του.

Αν διαπιστωθεί η κατανάλωση αλκοόλ ή ουσιών πάει για επικίνδυνη οδήγηση και πρόκληση ατυχήματος που είναι κακούργημα. Αν, όμως, πράγματι υπήρχαν παθολογικά αίτια πάει για πρόκληση ατυχήματος εξ αμέλειας και είναι πλημμέλημα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ