Τρίτο πρόσωπο εμπλέκουν οι συνεργοί του Βλαστού

Τρίτο πρόσωπο εμπλέκουν οι συνεργοί του Βλαστού

 

Ένα τρίτο πρόσωπο φαίνεται να εμπλέκεται στην απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των δύο συνεργών του που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν γνώριζαν τον βαρυποινίτη και δεν είχαν έρθει καν σε επαφή μαζί του, και ότι δεν ήξεραν καν ότι πήγαιναν να βγάλουν τον συγκεκριμένο κρατούμενο από τις φυλακές.

Αυτό το τρίτο πρόσωπο που φαίνεται να εμπλέκεται πιθανότατα είναι κρατούμενος και τους πλησίασε στις φυλακές Δομοκού, όταν εξέτιαν την ποινή τους. Αποδίδουν λοιπόν όλο το σχέδιο σε εκείνον χωρίς να δίνουν πληροφορίες, παρά μόνο ένα μικρό όνομα.

Επειδή οι συλληφθέντες έχουν ομολογήσεις τις πράξεις τους από της πρώτη στιγμή, εκεί που θα πέσει το βάρος της υπερασπιστικής τους γραμμής είναι στην κατηγορία που αντιμετωπίζουν για απόπειρα ανθρωποκτονιών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθησει.

Θα υποστηρίξουν λοιπόν στην ανακρίτρια ότι δεν πήγαν εκεί για να σκοτώσουν αλλά ότι έριχναν για εκφοβισμό.

Οι δύο συλληφθέντες υποστηρίζουν επίσης ότι τις δύο γυναίκες, με τις οποίες επιβιβάστηκαν αρχικά στο ελικόπτερο, πηγαίνοντας στη Ζαγορά Πηλίου, τις είχαν “ψαρέψει” από το διαδίκτυο για “ξεκάρφωμα” και ότι δεν είχαν κανένα άλλο ρόλο. Για τους ευατούς τους υποστηρίζουν ότι εφόσον η απόδραση πετύχαινε δεν θα είχαν καμία άλλη ανάμιξη στη διαφυγή του Βλαστού από τη στιγμή που το ελικόπτερο θα προσγειωνόταν.

Το μόνο κίνητρο , λένε, ήταν τα χρήματα, καθώς θα έπαιρναν περίπου 50.000 ευρώ ο καθένας.

To Σάββατο αναμένεται να απολογηθεί μέσα στις φυλακές Τρικάλων ο Παναγιώτης Βλαστός ενώ ο μηχανικός του ελικόπτερου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ