Τρίτη ημέρα χωρίς ρεύμα – Απελπισμένοι οι κάτοικοι σε Ηλιούπολη, Χαλάνδρι και Ραφήνα – ΦΩΤΟ αναγνωστών

Τρίτη ημέρα χωρίς ρεύμα είναι οι κάτοικοι σε περιοχές της Ραφήνας, της Ηλιούπολης και του Χαλανδρίου, ενώ επικρατεί παγετός.

Η κακοκαιρία “Ελπίς” που έπληξε την χώρα, άφησε πίσω της σοβαρά προβλήματα. Στο enikos.gr, φτάνουν συνεχώς καταγγελίες από αναγνώστες που εδώ και ημέρες δεν έχουν ρεύμα και συνεπώς θέρμανση και τηλέφωνο.

Χαλάνδρι

Στην οδό Βασιλέως Γεωργίου και Παπαρρηγοπούλου στο Χαλάνδρι, ένα κλαδί πεύκου έσπασε από το βάρος του χιονιού πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να είναι χωρίς ρεύμα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην καταγγελία του ο αναγνώστης του enikos.gr που έστειλε και τις φωτογραφίες: “Εδώ και πέντε χρόνια καλούμε τον Δήμο Χαλανδρίου προκειμένου να κόψει τα κλαδιά, όμως μας λέει ότι υπεύθυνη είναι η ΔΕΗ. Καλούμε την ΔΕΗ η οποία λέει υπεύθυνος να κλαδέψει το δέντρο είναι ο Δήμος. Ανάμεσα  από τα κλαδιά του διέρχονται καλώδια υψηλής τάσης γυμνά, έχουν επισκεφθεί τέσσερις φορές το μέρος συνεργεία τα οποία δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια για την κοπή των κλαδιών. Με το βάρος του χιονιού έσπασε ένα κλαδί και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό μου. Ποιος είναι υπεύθυνος για την αποκατάσταση της ζημιάς;”

Ο ίδιος τονίζει πως από χθες είναι χωρίς ρεύμα και στην περιοχή ζουν άνθρωποι με ιδιαίτερα προβλήματα.

Ραφήνα

Χωρίς ρεύμα εδώ και 38 ώρες είναι οι κάτοικοι στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη στη Ραφήνα. “Είμαστε 38 ώρες χωρίς ρεύμα με πρόβλημα μετακίνησης αυτοκινήτων λόγω παγετού. Οι ανάγκες και τα προβλήματα των κατοίκων πολλαπλασιάζονται κάθε ώρα. Είμαστε μόλις 4χλμ από την Ραφήνα. Το ένα από τα δύο εκχιονιστικά του Δήμου δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην διάνοιξη των δρόμων στις συνθήκες αυτές. Το άλλο ακινητοποιήθηκε!” αναφέρει αναγνώστης του enikos.gr, περιγράφοντας τις δύσκολες συνθήκες που ζουν οι κάτοικοι της περιοχής μέσα στο κρύο.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλει, υπάρχουν κομμένα γυμνά καλώδια της ΔΕΗ πεσμένα μέσα στο χιόνι.

Ηλιούπολη

Ανάλογη η εικόνα και στην Ηλιούπολη όπου σύμφωνα με την καταγγελία κατοίκου της περιοχής υπάρχουν πεσμένα καλώδια παντού στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου.

Απεγνωσμένη η ίδια αναφέρει πως είναι για τρίτη ημέρα χωρίς ρεύμα και συγκεκριμένα από τις 8 το βράδυ της Δευτέρας και μάλιστα στο σπίτι υπάρχουν δύο μωρά παιδιά ηλικίας 2 ετών και 6 μηνών, τα οποία εκτός από το κρύο, έχουν και ανάγκες.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ