Τρία πύρινα μέτωπα στο Ρέθυμνο

Τρία πύρινα μέτωπα στο Ρέθυμνο

Αντιμέτωποι με τρία διαφορετικά πύρινα μέτωπα είναι αυτή την ώρα οι πυροσβέστες της Κρήτης. Οι θυελλώδεις νοτιάδες που σαρώνουν το βόριο τμήμα του νησιού έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε Καστρί, Αλόιδες και Σελί.

Και οι τρεις περιοχές βρίσκονται στη βόρια πλευρά του νομού Ρεθύμνου και οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι.

Εξαιρετικά κρίσιμη ήταν η κατάσταση από τα πρώτα λεπτά στην περιοχή Καστρί όπου οι φλόγες αρχικά απείλησαν σπίτια και οι αξιωματικοί της υπηρεσίας έφτασαν στο σημείο να εξετάζουν το ενδεχόμενο εκκένωσης του οικισμού. Ωστόσο αυτή την ώρα φαίνεται ότι τα πράγματα είναι σχετικά καλύτερα.

Σε πλήρη έλεγχο φαίνεται να έχει τεθεί και η φωτιά που εκδηλώθηκε στις Αλόιδες Μυλοποτάμου, ενώ πριν λίγα λεπτά φωτιά ξέσπασε και στο Σελί όπου πήγαν 2 οχήματα της πυροσβεστικής με 5 άνδρες. Πρόκειται για μια δασική έκταση που αν παραδοθεί στις φλόγες τότε η κατάσταση θα είναι δραματική, λένε όσοι γνωρίζουν καλά την περιοχή.

Πάντως οι σημερινές φωτιές έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό στις αρχές που είχαν προειδοποιήσει για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τους ισχυρότατους νοτιάδες στα βόρια του νησιού. 

Πηγή: prismanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ