Τρεις συλλήψεις διακινητών σε Σάμο και Ρόδο

Στη σύλληψη αλλοδαπών διακινητών σε Σάμο και Ρόδο προέβη την Τρίτη (9/2) το Λιμενικό Σώμα.

Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού διακινητή προσφύγων, λοιπόν, προέβησαν τις πρωινές ώρες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πνευστή λέμβο, από την οποία είχαν αποβιβαστεί 63 πρόσφυγες επί της νήσου Ρω. Ακολούθησε   καταδίωξη με αποτέλεσμα την  ακινητοποίηση της λέμβου και τη σύλληψη του χειριστή της με το εντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου να διενεργεί την προανάκριση και να προχωρά στην κατάχεση της λέμβου.

Οι συλλήψεις, όμως, συνεχίστηκαν… Κατά τις μεσημβρινές ώρες ήρθαν άλλες δυο και δη ενός ενός 27χρονου και ενός 15χρονου.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΣΙΔΕΡΑ” ν. Σάμου κωπήλατη λέμβο με τους ανωτέρω αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγόρειου του Λιμεναρχείου Σάμου που διενεργεί την προανάκριση διαπιστώθηκε επιπροσθέτως ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί ήταν οι διακινητές εικοσιτριών (23) αλλοδαπών προσφύγων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η Αυστρία θα στείλει στρατιώτες και αστυνομικούς στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων

Aνθρωπιστική βοήθεια από τις Βρυξέλλες για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα- ΦΩΤΟ

FAZ: Μόνη η Eλλάδα μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ