Τραγωδία στη Νέα Σμύρνη: Ο 18χρονος απολογείται για τη δολοφονία του αδελφού του, ενώ τελείται η κηδεία του

Οδηγήθηκε σήμερα (29/12) στον ανακριτή ο 18χρονος που σκότωσε τον 16χρονο αδελφό του στο διαμέρισμά τους, στη Νέα Σμύρνη, μπροστά στα μάτια της μητέρας και της γιαγιάς τους, την ίδια ώρα που στενοί συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο νέο.

Ο 18χρονος, ζήτησε τις προηγούμενες ημέρες και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία.

Από τις καταθέσεις προκύπτει ότι τα δύο αδέλφια μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή. Ο 16χρονος είχε πάρει μια μπλούζα του μεγάλου του αδελφού, χωρίς να τον ρωτήσει. Τότε ο 18χρονος κυνήγησε τον 16χρονο μέσα στο σπίτι και τον κάρφωσε με ένα ψαλίδι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο στήθος. Ο τραυματίας έφηβος διακομίστηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

«Έλεγε στον αδελφό του ‘που είναι η μπλούζα μου;’ και το παιδί που ‘έφυγε’ δεν την έδινε. Ο μικρός που ‘έφυγε’ έβρισε τον σύντροφό μου, τον είχε σπρώξει σε μια γωνία και ο σύντροφός μου επειδή έχει σπάσει το χέρι, λόγω άμυνας το έκανε όλο αυτό», είπε η σύντροφος του 18χρονου.

«Δεν είναι εγκληματίας αλλά ένα παιδί που χρειάζεται βοήθεια»

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει τίποτα ακόμα, δεν ξέρω ποιον να θρηνήσω πρώτα. Το ένα παιδί που έφυγε από αυτήν τη ζωή ή το άλλο μου παιδί που κινδυνεύει να μπει στη φυλακή;», είπε η μητέρα του 18χρονου, προσθέτοντας «δεν είναι εγκληματίας, είναι ένα παιδί που χρήζει βοήθειας, από τη δικαιοσύνη και την κοινωνία».

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα δύο αγόρια τσακώθηκαν σοβαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περασμένο καλοκαίρι τα δύο αδέλφια είχαν τσακωθεί πάλι και ο 16χρονος είχε βγάλει σιδερογροθιά, ενώ ο 18χρονος μαχαίρι.

Ο 18χρονος, στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, περιέγραψε πώς ξεκίνησαν όλα:

«Ετοιμάζαμε βαλίτσες για να φύγουμε ταξίδι στο εξωτερικό. Μάλωσα με τον αδελφό για μία μπλούζα, μου έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εγώ επειδή είχα το αριστερό μου χέρι σε γύψο, πήρα ένα ψαλίδι και τον χτύπησα μια φορά στα πλευρά του. Το έκανα πάνω στον καβγά, για να αμυνθώ. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να πάθει κάτι ο αδελφός μου. Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν ατύχημα».

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον 16χρονο

Την ίδια στιγμή, σε κλίμα οδύνης, στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης τελέστηκε η κηδεία του 16χρονου, με στενούς συγγενείς και φίλους να λένε το τελευταίο «αντίο».

Φίλοι του 16χρονου δεν μπορούν να πιστέψουν πως η «ψυχή της παρέας», όπως τον αποκαλούσαν, έφυγε με αυτόν τον τρόπο από τη ζωή.

«Έδειχνε πάντα σεβασμό για όλους μας, πάντα μας έκανε να γελάμε. Εγώ περιμένω να μας πάρει ή ο Τόλης ή κάποιος γνωστός του να μας πει ‘παιδιά τι είναι αυτά που κάνετε; Ο Τόλης ζει’», λένε.

«Ήταν ένα πολύ καλό παιδί, εγώ τον έζησα 4 χρόνια σαν φίλο, σαν αδελφό, κάναμε και διακοπές μαζί».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ