Επαμεινώνδας Κωστέας: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του – «Να είμαι η τελευταία μάνα που αποχαιρετά τον ήρωά της»

Ραγίζουν καρδιές στην κηδεία του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Τραγική φιγούρα η μητέρα του Βάρβαρα, η οποία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ακούστηκε να λέει «να είμαι η τελευταία μάνα που αποχαιρετά τον ήρωα της».

Η κηδεία του τελείται στη Μεγάλη Μαντίνεια του δήμου Δυτικής Μάνης στη Μεσσηνία. Ο 12χρονος γιος του Νάσος έλαβε το ξίφος και την ελληνική σημαία που σκέπασε το φέρετρο του ηρωικού επισμηναγού.

Ο άτυχος πιλότος βρήκε τραγικό θάνατο όταν το αεροπλάνο με το οποίο πραγματοποιούσε την τελευταία του εκπαιδευτική πτήση συνετρίβη, κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Το φέρετρο του 40χρονου είναι σκεπασμένο με την ελληνική σημαία. Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα παιδιά του, που έμελλε να δουν και να καταγράψουν σε βίντεο τη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί και των τριών Όπλων. Παρών και ο Τομεάρχης ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

Πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει στον ιερό ναό για να πουν το τελευταίο αντίο στον επισμηναγό, αλλά και για να συμπαρασταθούν στα μέλη της οικογένειάς του, ενώ στρατιωτικό άγημα αποδίδει τιμές.

Δείτε φωτογραφίες

   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ