Τραγωδία στα Τέμπη: Σε πέντε ημέρες τα στοιχεία από το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας

Σε ειδική υπηρεσία στην Αθήνα θα σταλεί το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας, καθώς λόγω τεχνικών θεμάτων οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στην Λάρισα δεν κατόρθωσαν να διαβάσουν σήμερα τα στοιχεία, όπου έχουν καταγραφεί και οι ακριβείς συνθήκες, πριν από την φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες – Τι θα εξετάσουν

Η απόφαση για την αποστολή του καταγραφικού στην Αθήνα ελήφθη έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του εφέτη ανακριτή με τους δικαστικούς εμπειρογνώμονες. Η ειδική υπηρεσία στην πρωτεύουσα θα αναλάβει σε διάστημα πέντε ημερών να εξάγει τα δεδομένα του καταγραφικού και να τα παραδώσει στους εμπειρογνώμονες και τον εφέτη ανακριτή.

Οι τέσσερις Ιταλοί ειδικοί επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο να διαβάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας, παρουσία δύο δικαστικών εμπειρογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων των οικογενειών των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου.

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε τρία στελέχη του ΟΣΕ για το δυστύχημα

Στη συνέχεια, και αφού «διαβαστούν» τα δεδομένα, θα συνταχθεί έκθεση, που θα συμπεριληφθεί στο ευρύτερο πόρισμα των δικαστικών Αρχών, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο και να δοθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, από εκεί και πέρα εκτιμάται ότι θα ανοίξει και η «βεντάλια» των διώξεων, καθώς από τα συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων, θα αποδειχθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και για άλλα πρόσωπα, πέρα των επτά για τους οποίους έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη.

Υπενθυμίζεται πως χθες (Δευτέρα 295) ασκήθηκε στα στελέχη του ΟΣΕ ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ