Τραγωδία στα Χανιά: Ποιος ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που έπεσε στο Μάλεμε – «Νόμιζε ότι πετούσε οριζόντια»

Πρόεδρος αερολέσχης ήταν ο κυβερνήτης του  του μοιραίου αεροσκάφους τύπου Savannah που συνετρίβη στην θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά. Σημειώνεται ότι έπειτα από την πτώση οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Κρήτη: Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν από την θάλασσα οι δύο επιβάτες του ανεμόπτερου

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο zarpanews.gr ο πρόεδρος αερολέσχης Χανίων Παναγιώτης Τζαράκης τόνισε: «Λεγόταν Θεόδωρος Πάντος, ήταν πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος και έφτασε στα Χανιά για να πραγματοποιήσει μία ιδιωτική επίσκεψη. Δεν έχει σχέση με τους αγώνες, ούτε θα λάμβανε μέρος στους αγώνες που θα κάναμε εμείς αύριο. Τον περίμενε κάποιος άνθρωπος στο αεροδρόμιο του Μάλεμε από άλλη αερολέσχη και μας ενημέρωσε ότι καθυστερεί να φτάσει»

Όπως εξηγεί στο zarpanews.gr, «Ενώ είχε κατευθυνθεί αρχικά στο αεροδρόμιο της Σούδας ξαφνικά γύρισε στο Μάλεμε. Κανονικά θα έπρεπε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σούδας, εδώ δεν υπάρχουν οι συνθήκες για προσγείωση νύχτας.

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες στο ανεμόπτερο – «Ήταν δεμένοι στα καθίσματά τους, δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια να βγουν»

Επίσης το αεροπλάνο του δεν είχε τέτοιες δυνατότητες και ο ίδιος δεν νομίζω να ήταν εκπαιδευμένος για νυχτερινή προσγείωση».

«Έκανε στροφή για προσγείωση»

Στην ερώτηση για το πώς συνέβη το δυστύχημα, ο κ. Τζαράκης εκτιμά ότι ο χειριστής αποπροσανατολίστηκε.

«Έκανε στροφή για προσγείωση και πιθανόν να έπαθε αποπροσανατολισμό. Πιθανόν νόμιζε ότι πετούσε οριζόντια αλλά κατευθυνόταν προς τη θάλασσα», είπε συγκεκριμένα.

Τέλος, ο ίδιος σχολιάζοντας το δυστύχημα ανέφερε: «Επειδή είδα τη συντριβή, ήταν τόσο έντονη που αποκλείεται να μπορούσαν να κάνουν κάτι».

Aυτό είναι το ανεμόπτερο που συνετρίβη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ