Τουρκία: Συγκινεί επίλεκτη διασώστρια – «Έκλαιγαν και ζητούσαν βοήθεια, η σκέψη μας είναι ακόμα εκεί»

Διασώστρια που επιχειρούσε στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό περιγράφει τις πιο συγκινητικές στιγμές που έζησε η ίδια και ολόκληρη η αποστολή εκεί.

Τουρκία: Διασώστες από την Αργεντινή ανέσυραν ζωντανούς τρεις ανθρώπους από τα ερείπια

Η κα Γιώτα μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» είπε ότι βρισκόταν στο Καχραμανμαράς και ότι οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. «Ήταν κάτι πρωτοφανές» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια και πρόσθεσε:

«Ήταν δύσκολα τα πράγματα. Οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούσαν. Έκανε πάρα πολύ κρύο, η θερμοκρασία ήταν συνεχώς 0 ή -5 βαθμοί Κελσίου».

Τουρκία: Ολοσχερής η καταστροφή του Ναού των Αγίων Πέτρου και Παύλου στην Αντιόχεια – Ομαδικοί τάφοι στην πόλη

Η κα Γιώτα είπε ότι η επίλεκτη ομάδα διασωστών αποτελείτο από 35 άτομα. «Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε όσο μπορούσαμε» υποστήριξε. Περιγράφοντας την πιο συγκλονιστική στιγμή που έζησε στην Τουρκία, η ίδια είπε ότι «ήταν η υποδοχή του κόσμου εκεί. Ήταν κάτι μοναδικό. Οι άνθρωποι μας περίμεναν, μας αγκάλιαζαν, μας έλεγαν «ευχαριστώ». Έκλαιγαν και ζητούσαν βοήθεια για να βρούμε έστω και νεκρό τον άνθρωπό τους μέσα στα συντρίμμια για να μπορέσουν να τον θάψουν. Αυτό ήταν πολύ συγκινητικό γιατί σε μια τέτοια κατάσταση ήταν όλα δύσκολα και η ατμόσφαιρα πολύ φορτισμένη. Υπήρχαν ανάμεικτα συναισθήματα».

Σε ερώτηση για το με ποιες σκέψεις επιστρέφει στο σπίτι της, η κα Γιώτα απάντησε ότι «η σκέψη μας είναι ακόμα εκεί. Όλοι μας έχουμε την έγνοια μας εκεί. Θέλαμε να μείνουμε περισσότερο για να βοηθήσουμε όπου μπορούσαμε ακόμα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαστε χαρούμενοι που έστω μπορέσαμε να βοηθήσουμε λίγο. Είναι απελπιστική η κατάσταση εκεί».

Τουρκία: Ακύρωσε την μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση “Γαλάζια Πατρίδα”

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ