Τουριστικό ενδιαφέρον για Θράκη και Ανατολική Μακεδονία

Τουριστικό ενδιαφέρον για Θράκη και Ανατολική Μακεδονία

Ενδιαφέρον εκδηλώνουν Σέρβοι τουριστικοί πράκτορες για την ένταξη του Έβρου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης σε πακέτα διακοπών που έχουν προορισμό ελληνικές περιοχές.

Η τάση αυτή καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν περισσότεροι από 40 τουριστικοί πράκτορες από τη Σερβία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης και στον οικισμό του Μαΐστρου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μαΐστρου και υπεύθυνος του μουσείου φυσικής ιστορίας Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ναϊτίδης, για μια επίσκεψη που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου, για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

Οι τουριστικοί πράκτορες ενημερώθηκαν για το μουσείο και τα αξιοθέατα της περιοχής, με σκοπό να τα συμπεριλάβουν στα προγράμματα που προσφέρουν σε όσους επιθυμούν να επισκεφθούν την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Ο πολιτιστικός σύλλογος θα αποστείλει έντυπο υλικό στην αγγλική -και όχι μόνο- γλώσσα στους Σέρβους τουριστικούς πράκτορες, προκειμένου, το συντομότερο δυνατό, το ενδιαφέρον να αποτυπωθεί και πρακτικά, με την εισροή μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών από τη Σερβία.

Άλλωστε, η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Σέρβων και ιδιαίτερα η Μακεδονία και η Θράκη και στόχος του πολιτιστικού συλλόγου είναι να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το φυσικό κάλλος της περιοχής και τον πλούτο των πολιτιστικών, ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων, που μπορούν να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο ιερός ναός της Αγίας Μαρίνας και ο πλατανότοπος που βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αλεξανδρούπολης, εκτιμάται ότι είναι μόνο δύο από τα γερά «χαρτιά» που μπορούν να συμβάλλουν στην τόνωση του τουρισμού τόσο για τον οικισμό, όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ