Το χρώμα των τροφών και τι σημαίνει

Επιστημονικές έρευνες που ασχολήθηκαν για το χρώμα των τροφών, αναφέρουν ότι μπορεί να καθορίσει ανάλογα τη διατροφική τους αξία και τη θεραπευτική τους ιδιότητα.

Κόκκινο χρώμα

Οι κόκκινες τροφές οφείλουν το χρώμα τους σε μια σπουδαία ουσία, το λυκοπένιο, η οποία έχει την ιδιότητα να δεσμεύει τις τοξικές καρκινογόνες εναποθέσεις και δεν επιτρέπει να απορροφηθούν από το αίμα (θεωρείται ασπίδα ενάντια καρκίνου του προστάτη).

Δείτε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Δείτε επίσης:

Νιώθεις πως σε εκμεταλεύονται οι άλλοι; Τι να κάνεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ