Σήμερα η κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου – Η παράκληση της Άντζελας Γκερέκου – ΦΩΤΟ

Σήμερα Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 στις 3 το μεσημέρι θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου.Ο πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας, σε ηλικία 81 ετών.

Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η κηδεία του σπουδαίου καλλιτέχνη θα πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη, από το Α’ Κοιμητήριο του Δήμου Αθηναίων.

Η παράκληση της Άντζελας Γκερέκου για την κηδεία

Η σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου, Άντζελα Γκερέκου, απηύθυνε παράκληση σε όσους παρευρεθούν να τηρήσουν τους κανόνες δημόσιας υγείας. «Αύριο στις 15:00 το τελευταίο αντίο στον Τόλη μας, στο πρώτο νεκροταφείο!!! Θέρμη παράκληση να τηρηθούν οι κανόνες δημόσιας υγείας για την προστασία όλων! Σας ευχαριστούμε θερμά για όλα!!», έγραψε η Άντζελα Γκερέκου, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Το “αντίο” της Φίνος Φιλμ στον Τόλη Βοσκόπουλο

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης Τόλης Βοσκόπουλος σημάδεψε το ελληνικό πεντάγραμμο, με πολλές χρυσές επιτυχίες που μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Ο αγαπημένος ερμηνευτής όμως άφησε το αποτύπωμά του και στον ελληνικό κινηματογράφο, αφού συμμετείχε σε ταινίες που έγραψαν ιστορία. Στην Φίνος Φιλμ, εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1963 στο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη “Κάτι να Καίει”. Η εταιρεία παραγωγής ταινιών είπε το δικό της “αντίο” στον Τόλη Βοσκόπουλο με μια συγκινητική ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram.

“Σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και κέρδισε επάξια τον τίτλο του “πρίγκηπα” του ελληνικού τραγουδιού. Στην Φίνος Φιλμ, εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1963 στο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη “Κάτι να Καίει”, ερμηνεύοντας το ρόλο του μουσικού στο συγκρότημα του Κώστα Βουτσά, ενώ μεγάλη αίσθηση έκανε η παρουσία του στην ταινία “Μαριχουάνα Στοπ” το 1971, στην οποία ερμήνευσε την μεγάλη του επιτυχία “Το Φεγγάρι πάνωθέ μου”.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν και θα παραμείνει.. ανεπανάληπτος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του” αναφέρει η Finos Film.

Νίκος Βέρτης: Αν η Ελλάδα είχε θησαυροφυλάκιο της Τέχνης, ο Τόλης Βοσκόπουλος είναι ένα από τα πιο πολύτιμα διαμάντια

«Ο Τόλης Βοσκόπουλος με τίμησε, ήταν το καλλιτεχνικό μου πρότυπο και έγινε και πρότυπο ανθρώπου», δήλωσε ο Νίκος Βέρτης. «Είμαι πολύ λυπημένος γιατί είχα την ελπίδα ότι θα τον άκουγα ξανά. Πέρασε πολλές περιπέτειες υγείες, όμως κάθε φορά που τις ξεπερνούσε και βρισκόταν πάνω στη σκηνή επανερχόταν δυναμικά. Η σκηνή του έδινε μεγάλη δύναμη», είπε ακόμη ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής.

«Ήμουν από τους πολύ τυχερούς ανθρώπους που μου έδειξε την αγάπη του και μου μιλούσε σαν πατέρας», πρόσθεσε ο Νίκος Βέρτης, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος του είχε εξομολογηθεί προσωπικές στιγμές της ζωής του, που θα ήταν ωραίο να γραφτούν κάποια στιγμή.

Σημείωσε πως ο Τόλης Βοσκόπουλος επαινούσε το ήθος και τη στρατηγική που ακολουθούσε, όντας αφοσιωμένος αποκλειστικά στο τραγούδι, ενώ υπογράμμισε πως «αν η Ελλάδα είχε ένα θησαυροφυλάκιο της Τέχνης, ο Τόλης θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο πολύτιμα διαμάντια αυτού του θησαυροφυλακίου».

Χάρις Αλεξίου: “Πάντα θα θυμάμαι την αγκαλιά σου”

Η Χάρις Αλεξίου ανέβασε στο instagram φωτογραφία του Τόλη Βοσκόπουλου, η λεζάντα της οποίας συνοδευόταν από τα παρακάτω συγκινητικά λόγια: «Αγαπημένε μου κύριε! Λατρεμένε του κόσμου! Πάντα θα θυμάμαι την αγκαλιά σου που με τόση ευγένεια και στοργή με έκλεισε στα πρώτα μου βήματα στο τραγούδι. Όλοι σ’ αγαπήσαμε Τόλη! Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ