Πλαστά πιστοποιητικά: Την Παρασκευή δικάζονται οι “3” για τον εικονικό εμβολιασμό στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας

Την Παρασκευή θα γίνει η δίκη των τριών γυναικών, που συνελήφθησαν για εικονικό εμβολιασμό στο ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η νοσηλεύτρια, η συνταξιούχος πλαστικός χειρουργός και η συνεργάτης της γιατρού, πρόκειται να δικαστούν αύριο από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Οι τρεις συλληφθείσες είναι αντιμέτωπες, ανά περίσταση, με κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, συνέργειας στην πράξη, καθώς για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικώ ασθενειών, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε χθες από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

δικαστήριο

Οι κατηγορούμενες, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο απ’ όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία ώστε να δικαστούν αύριο.

Παράλληλα η εισαγγελία κράτησε αντίγραφο της δικογραφίας, προκειμένου να διενεργήσει έρευνα για να εξακριβωθεί, αν το περιστατικό που κατέγραψε κάμερα της αστυνομίας με εισαγγελική εντολή μετά από πληροφορίες, ήταν μεμονωμένο, ή αν προκύπτουν στοιχεία και για άλλες περιπτώσεις εικονικών εμβολιασμών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πλαστά πιστοποιητικά: Το ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο με τον εικονικό εμβολιασμό

Βίντεο ντοκουμέντο από τον “μαϊμού” εμβολιασμό της 75χρονης πλαστικής χειρουργού και της γραμματέως της, προκειμένου να εξασφαλίσουν πλαστά πιστοποιητικά, έφερε στο φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Τετάρτης στο MEGA. 

Είναι το βίντεο από την επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. 

Η νοσηλεύτρια του ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η γνωστή πλαστικός χειρουργός, αλλά και η γραμματέας της στη συνεχεία συνελήφθησαν. 

Στις εικόνες φαίνεται η νοσηλεύτρια να πλησιάζει τη σύριγγα στο μπράτσο της πλαστικής χειρουργού, αλλά να παρεμβάλλεται ένα κομμάτι βαμβάκι. Σύμφωνα με τους “αδιάφθορους” της ΕΛ.ΑΣ., το τσίμπημα από τη βελόνα γίνεται κανονικά, ωστόσο, δεν γίνεται η χορήγηση του εμβολίου.

Μάλιστα, οι έρευνες της αστυνομίας έδειξαν ότι εκείνη την ημέρα η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια δεν είχε υπηρεσία στο τμήμα εμβολιασμού, αλλά σε άλλο τμήμα και επικαλέστηκε τη γνωριμία της με τις δύο γυναίκες για να προχωρήσει δήθεν στον εμβολιασμό τους. 

Δείτε το βίντεο για τη νέα υπόθεση με πλαστά πιστοποιητικά

Οι “αδιάφθοροι” της ΕΛ.ΑΣ. είχαν την πληροφορία, είχαν στήσει μία κάμερα κάτω από ένα γραφείο σε συγκεκριμένο σημείο στο ΙΚΑ και έτσι έπιασαν στα «πράσα» τις τρεις γυναίκες. 

Πλαστά πιστοποιητικά: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, τρεις ημεδαπές για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, οι δυο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορονοϊού.

πλαστά πιστοποιητικά

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.