Τι πρέπει να έχει μια γυναίκα στο φαρμακείο της;

Τι πρέπει να έχει μια γυναίκα στο φαρμακείο της;

 Πέρα από το κουτί πρώτων βοηθών και τα φάρμακα που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπίτι, υπάρχουν και κάποια πράγματα που πρέπει να υπάρχουν στο φαρμακείο του σπιτιού κάθε γυναίκας ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση της υγείας της.

Τεστ εγκυμοσύνης: Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος αυξάνονται στον οργανισμό της τα επίπεδα της χοριακής γονιδοτροπίνης hGG. Τα τεστ εγκυμοσύνης βασίζονται στην ανίχνευση της χοριακής στα ούρα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν έξι ημέρες πριν από την αναμενόμενη περίοδο. Τα αποτελέσματα είναι αξιόπιστα. Αν είναι αρνητικό, αλλά η έμμηνος ρύση καθυστερεί, το τεστ πρέπει να επαναληφθεί μία εβδομάδα μετά.

Κόστος: 10 ευρώ

Τεστ ωορρηξίας: Ανιχνεύει την ορμόνη της ωορρηξίας ακριβώς πριν αυτή γίνει. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους σε ανίχνευση ορμόνης (εφόσον ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης). Αν το τεστ βγει θετικό, τότε θα έχετε ωορρηξία. Η ορμόνη LH συνήθως εμφανίζεται πριν την ωορρηξία, δηλαδή την απελευθέρωση του ωαρίου, το οποίο μπορεί να επιβιώσει μόνο για 24 ώρες αφού ελευθερωθεί, ενώ το σπέρμα επιβιώνει λίγες μέρες μέσα στο σώμα.

Κόστος: 45 ευρώ (η συσκευασία περιλαμβάνει 7 τεστ)

Πιεσόμετρο: Είναι πολύ σημαντικό σε όποια ηλικία και αν είστε να παρακολουθείτε την πίεσή σας. Η πίεση είναι καλύτερο να μετριέται το πρωί, φορώντας άνετα ρούχα για να γίνεται απρόσκοπτα η κυκλοφορία του αίματος, ενώ η θερμοκρασία του χώρου πρέπει να είναι μεταξύ 20 και 22 βαθμών Κελσίου. Η πίεση επηρεάζεται από τη λήψη φαρμάκων, από τη συναισθηματική φόρτιση του ατόμου και από την κατανάλωση αλκοόλ.

Κόστος: 50 ευρώ για ένα ηλεκτρονικό πιεσόμετρο

18 ευρώ για ένα συμβατικό πιεσόμετρο

Τεστ σακχάρου: Η μέτρηση αυτή έχει καθοριστική σημασία για να εκτιμηθεί το επίπεδο ρύθμισης του διαβήτη. Είναι χρήσιμη σε όλους τους διαβητικούς γιατί επιτρέπει στους ίδιους άμεσα άλλα και έμμεσα με τη βοήθεια του γιατρού που τους παρακολουθεί να διαπιστώσουν πόσο καλά ή άσχημα είναι ρυθμισμένος ο διαβήτης τους.

Κόστος: 33 ευρώ για 55 ταινίες (διατίθενται, όμως, δωρεάν κατόπιν παραπομπής του γιατρού)

Πηγή: boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ