Τη μεταγωγή του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου από τη φυλακή διέταξε το δικαστήριο

Της Άννας Κανδύλη

Την μεταγωγή του δικηγόρου Γιώργου Αντωνοπουλου από τη φυλακή όπου κρατείται για εμπλοκή στη υπόθεση της μαφίας του Κορυδαλλού προκειμένου να παραστεί στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του τον Νοέμβριο του 2014, διέταξε το δικαστήριο. Η εντολή δόθηκε μετά την παραίτηση του δικηγόρου που τον εκπροσωπούσε, Θεόδωρου Παναγόπουλου. Όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος δεν μπορεί για λόγους ευθιξίας να συνεχίσει να είναι νομικός του παραστάτης.

“Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ειχα πλήρη άγνοια της δήλωση του αυτής ότι θα τον εκπροσωπήσω στο δικαστήριο. Από χθες το βράδυ δήλωσα ενώπιον της συζύγου του και άλλων ότι δεν επιθυμώ να συνεχίσω να τον εκπροσωπώ στην υπόθεση”.

Κατόπιν αυτού η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε, φανερά εκνευρισμένη, να ενημερωθεί με φαξ από τον Κορυδαλλό σχετικά με τις προθέσεις του κατηγορούμενου δικηγόρου προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διατάξει την μεταγωγή του “για να ξεκαθαρίσει τη στάση του».

Το φαξ δεν έφτασε και τελικά το δικαστήριο διέταξε την μεταγωγή του δικηγόρου μέσα στην ημέρα με τους ενόρκους να διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία.

Κατηγορούμενος στη σημερινή δίκη είναι ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποιος αρνείται την κατηγορία της ηθικής αυτουργιας στη απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου που του αποδίδεται.

Η υπόθεση έχει πάρει νέα διάσταση μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του 65χρονου δικηγόρου στην “μαφία των φυλακών” με τον επιχειρηματία να θεωρείται μάρτυρας “κλειδί ” στην υπόθεση, αφού όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ήταν θύμα εκβιασμού των Αλβανών που τον κατονόμασαν ως ηθικό αυτουργό.

Στο δικαστήριο προσήχθησαν, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι δυο Αλβανοί οι οποίοι φέρονται να εχουν ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου. Ο ένας κατηγορείται για την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου, ενώ ο δεύτερος είναι μάρτυρας στην υπόθεση και παράλληλα φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ