Θρήνος για τον 5χρονο Αλέξανδρο από την Κρήτη – Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

O 5χρονος Αλέξανδρος Χουρδάκης , το Ελληνόπουλο με καταγωγή από την Κρήτη που ζούσε με τους γονείς του στον Καναδά και έδινε τους τελευταίους μήνες γενναία μάχη με τον καρκίνο του εγκεφάλου δεν τα κατάφερε.

Όπως αναφέρει το neakriti, το 5χρονο αγγελούδι είχε διαγνωστεί στο τελικό στάδιο καρκίνου με τον οποίο ήταν αντιμέτωπος από 11 μηνών. Πριν από πέντε χρόνια, οι γονείς του έφυγαν από το Ηράκλειο για τον μακρινό Καναδά, εκεί που γεννήθηκε ο μικρός Αλέξανδρος. Μόλις έντεκα μηνών διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, έκανε κάποιες θεραπείες άμεσα, οι οποίες απέδωσαν και είχαν αποτέλεσμα για δύο χρόνια. Ωστόσο ο Γολγοθάς του δεν τελείωσε, καθώς η ασθένεια επέστρεψε και μάλιστα πιο επιθετική.

Η συγκινητική ανάρτηση των γονέων

«Με βαριά καρδιά σας ενημερώνουμε ότι δυστυχώς ο Αλέξανδρος μας, το παιδί μας έφυγε ήρεμα σήμερα το βράδυ στην αγκαλιά της μανούλας του… πέτα ψηλά άγγελε μας σε ένα μέρος χωρίς δυστυχία, αρρώστια και πόνο…

Σε ευχαριστούμε για όλα τα μαθήματα ζωής και γενναιότητα που μας δίδαξες.. όσοι σε γνώρισαν ήταν τιμή τους και ακόμα πιο μεγάλη για εμάς τους γονείς σου.. θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας, στη σκέψη μας και στο μυαλό μας.. σε αγαπάμε πολύ Αλέξανδρε μας θα μας λείψεις παιδί μου, σπλάχνο μου…»

Όλη η γειτονιά ενώθηκε για να του χαρίσει χαμόγελα

Πριν από λίγους μήνες οι γείτονές του αποφάσισαν να του κάνουν έκπληξη και να του εκπληρώσουν την πολυπόθητη ευχή του. Ο μικρός Αλέξανδρος προσδοκούσε να επισκεφτεί τους καταρράκτες του Νιαγάρα κι ένα στοιχειωμένο σπίτι προκειμένου να δει τέρατα, όμως ο γιατρός απαγόρευσε την απομάκρυνσή του από το σπίτι. Έτσι, μια ολόκληρη κοινότητα, “έφερε” το Χάλογουιν 1,5 μήνα νωρίτερα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ευχή του μικρού, σύμφωνα με το infokids.gr.

Εκατοντάδες άνθρωποι ντύθηκαν με κουστούμια τεράτων, όπως αρμόζει άλλωστε και στην γιορτή του Halloween, και εμφανίστηκαν στην γειτονιά του μικρού προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ευχή του. Μεταμφιέστηκαν όλοι σε “στοιχεία” και “φαντάσματα” για χάρη του μικρού Αλέξανδρου Χουρδάκη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ