Καλαμάτα: Μία σύλληψη για τη δολοφονία του «Αμερικανού» – Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης

Σε προσαγωγή και σύλληψη ενός άνδρα αλβανικής υπηκοότητας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για την δολοφονία του 47χρονου «Αμερικανού» στην Καλαμάτα το πρωί της Παρασκευής 20/1. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ταυτοποιηθεί και ο δεύτερος δράστης, επίσης αλβανικής υπηκοότητας.

Δολοφονία στην Καλαμάτα: Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο των δραστών – Ταυτοποιήθηκε ο ένας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας που έχει συλληφθεί ήταν συνοδηγός στο όχημα. Ο συνεργός του, οδηγός του οχήματος, και πιθανόν αυτός που πυροβόλησε τον 47χρονο, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Καλαμάτα δολοφονία
Tο σημείο της δολοφονίας στην Καλαμάτα (ΦΩΤΟ: messinialive)

Καλαμάτα: Το χρονικό της δολοφονίας και τα σενάρια

Πυρά από δύο αγνώστους δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής άνδρας 47 ετών στο κέντρο της Καλαμάτας στη διασταύρωση των οδών Ύδρας και Σόλωνος. Ο 47χρονος κινείτο επί της οδού Ύδρας όταν δίπλα του σταμάτησε ένα αυτοκίνητο με δύο άνδρες. Έπειτα από σύντομο διάλογο που είχαν, ακούστηκαν 1-2 πυροβολισμοί. Ο 47χρονος πυροβολήθηκε στο πόδι και πιθανότατα υπέστη ρήξη της αρτηρίας με αποτέλεσμα να χάσει πολύ αίμα.

Καλαμάτα: Γνωστός με το ψευδώνυμο «Αμερικάνος» ο 47χρονος που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς

Οι γιατροί του νοσοκομείου Καλαμάτας έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στην ζωή, όμως μετά από μερικές ώρες το θύμα εξέπνευσε. Το μεσημέρι της Παρασκευής (20/1) εντοπίστηκε στην περιοχή Κιτριές του δήμου Δυτικής Μάνης, το αυτοκίνητο το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Η ΕΛ.ΑΣ. «βλέπει» ξεκαθάρισμα λογαριασμών ως το επικρατέστερο σενάριο πίσω από την ένοπλη επίθεση που έγινε το πρωί της Παρασκευής στην Καλαμάτα. Εξετάζουν βέβαια αν ήταν συμβόλαιο θανάτου ή κάποιο ραντεβού μεταξύ του «Αμερικανού» με τα δυο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, που είναι και το πιο πιθανό. Φαίνεται δηλαδή πως οι τρεις άνδρες, δράστες και θύμα είχαν ραντεβού το οποίο δεν πήγε καλά, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, και κατέληξε στον ξυλοδαρμό και τον πυροβολισμό του 47χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί στη Μεσσηνία σχετικά με κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Τότε, πριν γίνει η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. , είχε διαφύγει στην Αμερική (Γι’ αυτό και οι περισσότεροι τον ήξεραν με το όνομα «Αμερικανός») και έτσι είχε αποφύγει τη σύλληψη. Όταν επέστρεψε του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από τον εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής καθώς και γενετικό υλικό από το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ