Θρίλερ στην Πάτρα: Ο ιατρικός φάκελος της Τζωρτζίνας, τα ερωτήματα και ο γονιδιακός έλεγχος – Τι συνέβη με την συναυλία

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας, στην Πάτρα. Τη στιγμή που οι αστυνομικές και ιατροδικαστικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τα τρία κοριτσάκια, και νέες δημοσιογραφικές πληροφορίες μεταδίδονται για την υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Σήμερα, δημοσιεύτηκαν στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, που έχασε τη ζωή του στις 29 Ιανουαρίου 2022. Ο θάνατος της άτυχης Τζωρτζίνας αποτέλεσε και την αφορμή για την παρέμβαση της Εισαγγελίας και την ανάθεση της υπόθεσης στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Αυτός είναι ο ιατρικός φάκελος της Τζωρτζίνας – Τα επεισόδια και οι νοσηλείες

Η εκπομπή “Αλήθειες με την Ζήνα” παρουσίασε τον ιατρικό φάκελο της 9χρονης και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προέκυψαν στοιχεία τα οποία φέρεται να προβλημάτισαν τους γιατρούς. Το παιδί εμφάνισε συνολικά εννέα επεισόδια στο νοσοκομείο.

Πάτρα - θάνατος παιδιών

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στην εκπομπή, ο ιατρικός φάκελος της 9χρονης περιλαμβάνει τα εξής:

-Στις 8 Απριλίου 2021 η Τζωρτζίνα μεταφέρεται στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, αφού έχει παρουσιάσει σπασμούς ενώ κοιμόταν στο σπίτι.
-Στις 11 Απριλίου του 2021 γίνεται το επεισόδιο της ανακοπής, γίνεται ανάνηψη για 55λεπτά όπου έχει ως αποτέλεσμα εγκεφαλοπάθεια. Το παιδί διασωληνώνεται.
-Την ίδια ημέρα γίνεται διακομιδή από το Καραμανδάνειο στη ΜΕΘ στο Ρίο. Το παιδί μεταφέρεται διασωληνωμένο.
-Στις 10 Μαΐου του 2021 το παιδί διακομίζεται στο Ωνάσειο για τοποθέτηση απινιδωτή με ασθενοφόρο. Χωρίς τους γονείς εντός του ασθενοφόρου. Εισάγεται στη ΜΕΘ του Ωνάσειου που λαμβάνει χώρα επεισόδιο το βράδυ και διασωληνώνεται για τρία 24ωρα.
-Στις 5 Ιουνίου 2021 επιστρέφει με ασθενοφόρο στη ΜΕΘ του Ρίο με συνοδεία γιατρού και της μητέρας.
-Στις 16 Ιουνίου του 2021 γίνεται η μεταφορά της από τη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου στο Καραμανδάνειο με ασθενοφόρο, συνοδεία εντατικολόγου χωρίς την παρουσία των γονιών όπου στο Καραμανδάνειο υποβάλλεται σε χειρουργείο γαστροστομίας. Την ίδια ημέρα επιστρέφει στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παίδων στο Ρίο.
-Στις 19 Ιουλίου επιστρέφει με ασθενοφόρο στο σπίτι της.
-Στις 19 Ιανουαρίου του 2022 εισάγεται στην παιδιατρική στο Ρίο, όπου έχει επεισόδιο με σπασμούς και εμετό. Νοσηλεύεται στη μονάδα ελέγχου covid όπου παραμένει για δύο 24ωρα.
-Στις 21 Ιανουαρίου του 2022 έχει επεισόδιο και μεταφέρεται στη ΜΕΘ όπου εμφανίζει πυρετό 39,1. Αποδίδεται σε θρομβοβλεφίτιδα στο δεξί χέρι.
-Στις 22 Ιανουαρίου 2022 μεταφέρεται σε δωμάτιο στην παιδιατρική κλινική στο Ρίο όπου έχει δύο επεισόδια. Παρόντες είναι και οι δύο γονείς. Αμέσως μεταφέρεται και πάλι στη ΜΕΘ όπου παραμένει για 36 ώρες.
-Στις 25 Ιανουαρίου 2022 έχει επιστρέψει σε δωμάτιο στην παιδιατρική κλινική του Ρίο, όπου εμφανίζει το πιο σοβαρό επεισόδιο και είναι αυτό που έχει καταγραφεί στο βίντεο που κατέχει η μητέρα. Την ίδια ημέρα μεταφέρεται και πάλι στη ΜΕΘ.
-Στις 26 Ιανουαρίου 2022 διακομίζεται με ασθενοφόρο συνοδεία παιδιάτρου στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, χωρίς την παρουσία των γονιών στο ασθενοφόρο. Για τρία εικοσιτετράωρα νοσηλεύεται σε δωμάτιο όπου παρουσιάζει τρία επεισόδια.
-Στις 28 Ιανουαρίου 2022 εμφανίζει μεγάλο επεισόδιο όπου πλέον το κοριτσάκι είναι συνεχώς σε κατάσταση ύπνου.
-Στις 29 Ιανουαρίου 2022 το μεσημέρι το κοριτσάκι καταλήγει.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, στον ιατρικό έλεγχο επισημαίνεται ότι “κατά την εισαγωγή δεν παρουσιάστηκε υπνηλία, καθώς το παιδί είχε την συνηθισμένη νευρολογική κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας το παιδί παρουσίασε πολλαπλά (σύνολο 9) αιφνίδια επεισόδια, που περιλάμβαναν περιστοματική κυάνωση με συνοδό πτώση οξυγόνου και σε κάποια από αυτά, αιφνίδια βραδυκαρδία, που εξελίσσονταν σε ταχυκαρδία”.

Οι γονιδιακοί έλεγχοι

Επισημάνθηκε ότι οι γιατροί προβληματίστηκαν, επειδή δεν μπόρεσαν να βρουν την αρχική αιτία που επιδείνωσε την υγεία του παιδιού, οπότε έγινε ο πρώτος γονιδιακός έλεγχος, τον Μάιο του 2021. Τότε, ελήφθησαν δείγματα από την μητέρα, τον πατέρα, την Τζωρτζίνα και την Ίριδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ο γονιδιακός έλεγχος αφορούσε την καρδιά και τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά.

Τώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη γονιδιακός έλεγχος πνευμονολογικού συνδρόμου

γίνε

Τζωρτζίνα: Τα επεισόδια και οι νοσηλείες ενός παιδιού που μέχρι τότε ήταν υγιέστατο – Τα ερωτήματα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, αστυνομικοί και γιατροί αναφέρουν ότι τα εν λόγω επεισόδια που παρουσίασε η 9χρονη Τζωρτζίνα στην παιδιατρική κλινική της Πάτρας ήταν αυτά που έχουν αναφερθεί και από άλλους γιατρούς της συγκεκριμένης κλινικής και, μάλιστα, τους είχαν δημιουργήσει υπόνοιες, επειδή συνέβαιναν μόνο όταν το παιδί ήταν στο μονόκλινο δωμάτιο και όχι όσες φορές είχε μπει για αρκετές ημέρες στη ΜΕΘ Πατρών, όπου τότε δεν παρουσιαζόταν κανένα σύμπτωμα και κανένα πρόβλημα.

Γι’ αυτό, εξάλλου, όπως αναφέρουν οι γιατροί, είχαν σκεφτεί να τοποθετήσουν κάμερες στο συγκεκριμένο δωμάτιο, για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Όπως επισήμανε ο τηλεοπτικός σταθμός, ένα αξιόλογο στοιχείο, που πρέπει να ερευνηθεί, είναι ότι, στον ιατρικό φάκελο, αναφέρεται πως όταν η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Νοσοκομείο είχε διασωληνωθεί. “Αυτό έχει ένα ενδιαφέρον, διότι δεν έγινε η διασωλήνωση στο μονόκλινο δωμάτιο”, αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, “αλλά σε κοινή θέα, αφού δεν είχε καν οδηγηθεί στο μονόκλινο. Όμως οι γιατροί – που έχουν γνώση της υπόθεσης – αναφέρουν πως αυτό πράγματι συνέβη, επειδή το παιδί παρουσίασε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, με αποτέλεσμα να ανεβάσει υψηλό πυρετό και ότι δεν έχει καμία σχέση με καρδιολογικά προβλήματα και καμία σημασία για το συνολικό ιστορικό, που είναι κρίσιμο για την υπόθεση”.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο έλεγχος του απινιδωτή, που έγινε εκ των υστέρων, με βάση τις καταγραφές δεν έδειξε απολύτως τίποτα. Η μητέρα έχει μεταδώσει 15 φορές σχετικές ενδείξεις, μέσω μίας ειδικής συσκευής, με δική της πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο πνευμονολογικός έλεγχος για γενετικούς λόγους γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο πνευμονολογικού τύπου σύνδρομο και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Αφορά σε ένα επιμέρους ζήτημα άπνοιας που μπορεί να παρουσίαζε η Τζωρτζίνα, που – όπως αναφέρουν – δεν το είχε παρουσιάσει μέχρι 9 ετών, όπως όταν είχε παρουσιάσει το κεντρικό πρόβλημα με την εγκεφαλοπάθεια, και το οποίο, αν υπήρχε, όπως τονίζουν, θα το είχε ήδη παρουσιάσει μέχρι τότε.

Όσον αφορά στις αναφορές περί σπασμών, οι γιατροί λένε ότι αυτά είναι απότοκα της εγκεφαλοπάθειας. Δεν είναι σπασμοί, είναι οι λεγόμενες “μονοκλωνίες”.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, οι αστυνομικές αρχές επαναλαμβάνουν πως το κεντρικό ζήτημα στην υπόθεση είναι το εξής:

“Πώς η Τζωρτζίνα, η οποία ήταν υγιέστατη, στα 9 της χρόνια, στις 8 Απριλίου του 2021 εισήχθη σε νοσοκομείο, ενώ μέχρι τότε δεν είχε τίποτα, και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία ήταν διαταραγμένες οι σχέσεις του ζευγαριού;”. Μάλιστα, προσθέτουν ότι στις 8 Απριλίου που εισήχθη το παιδί στο νοσοκομείο, όχι μόνο θα γινόταν συζήτηση για το διαζύγιο των γονιών, αλλά και ο πατέρας δεν ήταν στο σπίτι. Το ίδιο είχε συμβεί και με την Ίριδα, το έξι μηνών βρέφος της οικογένειας που εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην κούνια του.

Η συναυλία και η διάψευση του διοργανωτή για τα έσοδα

Σε ό,τι αφορά στη συναυλία στην οποία είχαν πάει οι δύο γονείς, μετά τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας και ενώ η Τζωρτζίνα είχε σοβαρή εγκεφαλοπάθεια, το Mega ανέφερε ότι οι διοργανωτές δεν είχαν ιδέα ότι οι γονείς ήθελαν να οργανώσουν συναυλία με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, είτε για την Τζωρτζίνα, είτε για άλλα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, που επικοινώνησε με τον διοργανωτή της εν λόγω συναυλίας και με τον μάνατζερ των καλλιτεχνών, κανείς απ’ αυτούς δεν είχε ιδέα για κάτι τέτοιο.

“Σε εμάς δεν ήρθε ποτέ κανένας να ζητήσει αφιερωματική συναυλία. Εμείς πήγαμε, σαν εταιρεία, κάναμε τη συναυλία μας όπως κάνουμε σε όλη την Ελλάδα και φύγαμε. Στη συγκεκριμένη συναυλία στην Πάτρα σε εμάς, δεν ήρθε κανένας, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ποτέ εμένα δεν με προσέγγισε κανένας, ποτέ”, δήλωσε στο Live News ο διοργανωτής της συναυλίας.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.