Θλίψη στη Λέσβο για τον θάνατο 17χρονης μαθήτριας – Η ιστορία της που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο

Θλίψη έχει σκορπίσει στην κοινωνία της Λέσβου η είδηση του θανάτου της 17χρονης μαθήτριας, σήμερα το πρωί (Τρίτη 9/4), στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Η κοπέλα είχε μεταφερθεί από χθες στο «Βοστάνειο» και παρέμενε διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου, τελικά άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα στις 11:30 το πρωί, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Το nisi.gr, υπενθυμίζει ότι η 17χρονη έπαθε καρδιακή ανακοπή το πρωί της Δευτέρας (8/4), χάνοντας τις αισθήσεις της δίπλα στη μητέρα της, κοντά στο γήπεδο Μυτιλήνης και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα nealesvou.gr, η ιστορία της 17χρονης είχε συγκινήσει το νησί, όταν το 2019 –σε ηλικία 11 ετών– χειρουργήθηκε για να σταθεί στα πόδια της, καθώς ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι με τους γονείς της να βρίσκονται πάντα στο πλευρό της.

Η ιστορία που συγκλόνισε

Τίποτα δεν ήταν εύκολο για την Μαρία – Ταξιαρχούλα, καθώς πριν ακόμα καταλάβει τον κόσμο, βρέφος έξι μηνών, χτυπήθηκε από μιας μορφής λευχαιμία αρκετά επιθετική. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων στην Αθήνα, όπου νοσηλεύτηκε, δεν άφηναν πολλά περιθώρια ελπίδας στους γονείς του κοριτσιού.

Η Μαρία-Ταξιαρχούλα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών καθώς βρέθηκε συμβατό μόσχευμα και η περίπτωσή της συγκίνησε το πανελλήνιο. Το παιδί κατάφερε να νικήσει την νόσο, έστω και με βαρύ τίμημα. Λόγω επιπλοκών, μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, οι γιατροί του Παίδων αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε βαριές θεραπείας κορτιζόνης για να κρατήσουν το ανοσοποιητικό της σύστημα σε χαμηλούς ρυθμούς.

Λόγω αυτών των θεραπειών το παιδί υπέστη οστεοπόρωση, καθώς και νευρολογικά προβλήματα, τα οποία επηρέασαν καθοριστικά την κινητική του ικανότητα, με συνέπεια να βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Παρά το χειρουργείο η Μαρία δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και τελικά το μοιραίο επήλθε σήμερα στο Βοστάνειο, λόγω επιπλοκών από λοίμωξη του αναπνευστικού. Οι γονείς της 17χρονης, είναι απαρηγόρητοι. Η κηδεία της 17χρονης θα γίνει αύριο, στις 15:30, από την ενορία της Βαρειάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ