Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η 16η γυμνή ποδηλατοδρομία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης – ΦΩΤΟ

Ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής η 16η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη, με τους διοργανωτές να δηλώνουν πως η κίνηση αυτή αποτελεί «γιορτή διεκδίκησης για το ποδήλατο, το περιβάλλον και το ελεύθερο σώμα».

Ειδικότερα, πρόκειται για την καθιερωμένη πια γυμνή ποδηλατοδρομία στην πόλη, η οποία ξεκίνησε περίπου στις 8 το απόγευμα από τα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ και θα κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με σύνθημα «ήρθε η ώρα να βάλουμε στοπ στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία».

Σημειώνεται ότι η γυμνή ποδηλατοδρομία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του World Naked Bike Ride.

Οι ποδηλάτες είτε με ημίγυμνα σώματα, είτε με βαμμένα με body painting γυμνά σώματα θέτουν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, τάσσονται κατά της ανεξέλεγκτης κοπής των δέντρων, ενώ εξέφρασαν και την αντίθεσή τους στην ενδεχόμενη κατασκευή πλατφόρμας LNG στον Θερμαϊκό κόλπο.

Παράλληλα, διαμαρτυρήθηκαν για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

«Ψηφίζουμε ποδήλατο συμμετέχοντας στην γυμνή ποδηλατοδρομία δυο ημέρες πριν τις εκλογές, στέλνοντας μηνύματα με bodypainting στο σώμα μας! Ελάτε όσο γυμνές/οι τολμάτε, ελεύθερη συμμετοχή, και με ρόλερς, χωρίς μηχανοκίνητα», ανέφεραν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ