Θεσσαλονίκη: Βομβαρδισμένο τοπίο το Πολυτεχνείο μετά τα επεισόδια – Τουλάχιστον 40 προσαγωγές

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, μετά το τέλος των πορειών για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σε τουλάχιστον σαράντα προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία στην περιοχή του ΑΠΘ.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το ThessToday.gr, στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου υπάρχουν πεταμένες καρέκλες και τραπέζια, κοτρόνες αλλά και κουρέλια από τις ρίψεις της αύρας.

Στο εσωτερικό του κτιρίου η εικόνα είναι ακόμη πιο αποκαρδιωτική, καθώς καταγράφονται σοβαρές καταστροφές στα μάρμαρα, τα οποία κουκουλοφόροι έσπασαν και εκτόξευαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά την διάρκεια των επεισοδίων. Στο σημείο μυρίζει καμένο από κάδους που πήραν φωτιά.

Τα εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη, έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή, άγνωστοι πέταξαν μολότοφ, πέτρες και πυροτεχνήματα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Στο σημείο επιχειρεί και ο “Αίαντας” της ΕΛ.ΑΣ., που κάνει ρίψεις νερού.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο το Πολυτεχνείο

Θεσσαλονίκη Επεισόδια Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκη Επεισόδια Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκη Επεισόδια Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκη Επεισόδια Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκη Επεισόδια Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκη Επεισόδια Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκη Επεισόδια Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκη Επεισόδια Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκη Επεισόδια Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκη Επεισόδια Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκη Επεισόδια Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκη Επεισόδια Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκη Επεισόδια Πολυτεχνείο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ