Θεσσαλονίκη: Βίαζε τα ανήλικα ανίψια του και οι γονείς επέλεξαν να σιωπήσουν – «Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Ένοχος κρίθηκε ο 53χρονος που ομολόγησε ότι βίαζε τα τρία ανήλικα ανίψια του επί τέσσερα χρόνια. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε στον δράστη ποινή κάθειρξης 37 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη), ενώ προηγουμένως η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την παραδειγματική του τιμωρία για να «δικαιωθούν οι αθώες ψυχές».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το χρονικό διάστημα 2009-2013, ο 53χρονος σήμερα άνδρας κακοποιούσε σεξουαλικά τα τρία παιδιά των αδελφών του, χρησιμοποιώντας ως «δέλεαρ» άλλοτε διάφορα δώρα, όπως σοκολατάκια, κι άλλοτε επιτρέποντάς τους να παίξουν με το κινητό του τηλέφωνο. Μάλιστα, ο ίδιος κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο τις αρρωστημένες του πράξεις.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια ώστε να γίνει η καταγγελία στις αρμόδιες διωκτικές Αρχές. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2021, όταν ένα από τα θύματα του δράστη ενηλικιώθηκε και βρήκε την δύναμη να καταγγείλει τον εφιάλτη που βίωνε στα χέρια του.

Αίσθηση προκαλεί το ότι οι γονείς των παιδιών φαίνεται να γνώριζαν τα όσα συνέβαιναν, καθώς είχαν βρει ένα από τα βίντεο που είχε μαγνητοσκοπήσει ο 53χρονος. Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επέλεξαν να σιωπήσουν, με την εισαγγελέα της έδρας να τους καταλογίζει «εγκληματική αμέλεια».

Τα τρία παιδιά, ηλικίας 20, 19 και 17 ετών σήμερα, περνούσαν περνούσαν κάποιες ώρες στο σπίτι των παππούδων τους λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων των γονιών τους. Στο ίδιο σπίτι ζούσε κι ο 53χρονος. «Μας παρίστανε τον καλό και ήσυχο αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα τέρας» ανέφερε από το βήμα του μάρτυρα ένα από τα αδέλφια του κατηγορούμενου.

Ο ίδιος, στην απολογία του, ομολόγησε τις φρικτές του πράξεις και δήλωσε μετανιωμένος. Ζήτησε, δε, συγγνώμη από τα αδέλφια του.

«Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα» δήλωσε στην αγόρευσή της η εισαγγελικός λειτουργός, επισημαίνοντας ότι ο δράστης κατέστρεψε όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή των παιδιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ