Θεσσαλονίκη: «Και οι δύο βολές του αστυνομικού ήθελαν να τον πλήξουν» λέει ο δικηγόρος του 16χρονου

«Και οι δύο βολές του αστυνομικού είχαν την ίδια στόχευση και ήθελαν να πλήξουν τον 16χρονο» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του Ρομά, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο δημιουργεί ερωτήματα για τους ισχυρισμούς του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Θεόφιλος Αλεξόπουλος ανέφερε πως «η υγεία του 16χρονου δυστυχώς δεν παρουσιάζει κάποια βελτίωση από την πρώτη στιγμή που νοσηλεύεται, περιμένουμε ένα θαύμα» και τόνισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει άμεση ενημέρωση από το νοσοκομείο με ιατρικά ανακοινωθέντα.

Ερωτώμενος για την καταγγελία του ότι «οι αστυνομικοί άργησαν να αναφέρουν τον πυροβολισμό και να καλέσουν ασθενοφόρο», ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου ανέφερε πως «με το που ακινητοποιείται το αυτοκίνητο του 16χρονου, οι σταθμοί που βρίσκονται εκεί δεν κάνουν καμία προσέγγιση για να δουν αν υπάρχει κάποιος τραυματισμός. Περίμεναν ενισχύσεις. Όταν έφτασαν στο σημείο τα ΟΠΚΕ, πήγαν πλησίον του αυτοκινήτου και διαπιστώνουν ότι υπάρχει τραυματισμένος και δίνουν σήμα ώστε να κληθεί το ΕΚΑΒ. Αυτό ήταν ήδη ένα χάσιμο χρόνου 5 με 6 λεπτών». Και συνέχισε: «Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το κέντρο ενημερώθηκε για τον πυροβολισμό σχεδόν μισή ώρα αργότερα. Παρεμπιπτόντως το κάνει στο τέλος τηλεφωνικά ένας αστυνομικός που βρισκόταν εκεί».

ΒΙΝΤΕΟ από την αστυνομική επιχείρηση στην Δυτική Αττική – 7 συλλήψεις και 4 προσαγωγές

Για τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του αστυνομικού, Αλέξη Κούγια, ο οποίος δεν κάνει λόγο για διεμβολισμό, αλλά για δύο βολές χαμηλά, ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε πως «ο ισχυρισμός ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε μία φορά ψηλά και μία χαμηλότερα προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, έχει πλέον καταπέσει. Έχει βρεθεί η δεύτερη βολίδα, στην πόρτα του ξενοδοχείου, ακριβώς μπροστά από εκεί που ακινητοποιήθηκε το όχημα του 16χρονου. Μιλάμε για μία βολή με την ίδια ακριβώς κατεύθυνση με την πρώτη. Δεν πρόκειται για μία προειδοποιητική βολή, αλλά πρόκειται για δύο βολές με άμεση στόχευση. Από τους κάλυκες προκύπτει ότι οι δύο βολές ήταν επαναληπτικές, άρα και αυτό υποδηλώνει ότι και οι δύο βολές είχαν την ίδια στόχευση και οι δύο βολές ήθελαν να πλήξουν τον 16χρονο».

Σχετικά με τα πιθανά κίνητρα του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο, ο κ. Αλεξόπουλος ανέφερε: «Είναι πολύ δύσκολο να δούμε τα κίνητρα του αστυνομικού, όμως σίγουρα είναι μία εσφαλμένη και παράνομη απόφαση. Αποκλείω το ατύχημα. Το ατύχημα είναι πού, στην απόφαση τελικά ότι ενώ καταδιώκει ένα άτομο δεν έχει πληρώσει το αντίτιμο των 25 ευρώ, αποφασίζει για να το ακινητοποιήσει να τραβήξει το όπλο του; Το ατύχημα είναι που παρότι έχουνε μία εμπειρία, σε μία κοντινή απόφαση ακόμη και αν αποφάσισε να βάλλει προειδοποιητικά τελικά αστόχησε και έβαλε ευθέως στο κεφάλι; Πού να εξηγήσω ατύχημα σε αυτό; Είναι μια απόφαση η οποία από την αρχή είναι εσφαλμένη».

Ένταση στο Σχιστό Κορυδαλλού – Ρομά έβαλαν φωτιές σε λάστιχα και κάδους – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ