Φονική έκρηξη στις Σέρρες: «Την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων» ζητούν οι γονείς του 11χρονου

Ευθύνες στο σχολείο, στον δήμο και σε όσους εκτελούσαν εργασίες κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, επιρρίπτουν οι γονείς του 11χρονου Βασίλη-Μάξιμου, που σκοτώθηκε από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου Σερρών, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σέρρες: «Ο Βασίλης ήταν παιδί όλων μας» – Συντετριμμένος ο δάσκαλος-αυτόπτης μάρτυρας της φονικής έκρηξης

Με γραπτή ανακοίνωσή τους, οι γονείς του 11χρονου ζητούν «την πλήρη δικαίωση της μνήμης του» και «την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων».

«Η παροιμιώδης ανευθυνότητα των “υπευθύνων” του σχολείου, όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του Δήμου Σερρών αλλά και όσων με εγκληματική αμέλεια εκτελούσαν εργασίες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου για ένα προβληματικό δημόσιο έργο, είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής του παιδιού μας, Βασίλειου – Μάξιμου. Η οικογένειά του με βαθιά οδύνη ζητάμε την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων», αναφέρεται στην ανακοίνωση των γονέων.

Σέρρες: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη – Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας

Το 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών πρόκειται να ανοίξει ξανά τη Δευτέρα. Όπως αναφέρει το epiloges.tv, σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, δέχτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων. Μετά τη συνάντηση διάρκειας μίας ώρας, στην οποία δεν επετράπη η καταγραφή από τηλεοπτικά συνεργεία, οι γονείς δεν θέλησαν να κάνουν κάποια  δήλωση.

Ο δήμος Σερρών σε γραπτή δήλωση μετά τη συνάντηση αναφέρει: «Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 με προσωρινό σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού σε κάθε αίθουσα. Από τον δήμο Σερρών δρομολογήθηκαν, ήδη, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας».

Σέρρες: Σε κατάσταση σοκ τα παιδιά μετά την έκρηξη – Δεν έχουν λάβει καμία ψυχολογική υποστήριξη

Χθες βράδυ, οι γονείς με ψυχολόγους από την Α’θμια Εκπαίδευση Σερρών δέχθηκαν στήριξη σε μία πρώτη συνάντηση. Τα παιδιά πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιστρέψουν στις αίθουσες με την παρουσία ψυχολόγων. Στο μεταξύ, μαθητές των Σερρών προγραμματίζουν συγκέντρωση σε κεντρική πλατεία της πόλης, αύριο το πρωί.

Τι λέει η εταιρεία για το τραγικό συμβάν

Ανακοίνωση εξέδωσαν χθες οι δικηγόροι της αναδόχου εταιρείας του έργου μετατροπής του καυστήρα στο 9ο δημοτικό σχολείο στις Σέρρες.

Συγκεκριμένα, από τους πληρεξούσιους δικηγόρους Καλλιόπη Κλ. Βαλταδώρου και Στέργιο Α. Γαλάνη, σημειώνεται σχετικά:

«Αναφορικά με το δυστύχημα που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στο 9ο δημοτικό σχολείο του Δήμου Σερρών, εκ μέρους του διαχειριστή της αναδόχου εταιρείας του έργου ‘Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων στο Δήμο Σερρών’ και του ηλεκτρολόγου του έργου εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου 11χρονου μαθητή και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους δύο μαθητές που τραυματίστηκαν.

Είναι αδιανόητος ο πόνος τους και τίποτε δεν μπορεί να τον ανακουφίσει. Δεν υπάρχουν λόγια για το τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα. Σεβόμενοι το πένθος αυτών των ανθρώπων δεν θα κάνουμε καμία άλλη δημόσια δήλωση. Oι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες συνεργαζόμαστε.

Είμαστε σίγουροι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα καταδείξει τους πραγματικά υπαίτιους. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα των εντολέων μας για όσους μη σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας τους κατονομάζουν και τους καταδικάζουν εκ προοιμίου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ